Έρευνα αποκαλύπτει: Ποιό φύλο είναι περισσότερο ανασφαλές σχετικά με την εμφάνιση;

By  |  0 Comments

 

Από τη Χαρά Βλαμάκη

Διαβάζοντας την ερώτηση, σίγουρα θα πεις ότι είναι εύκολη η απάντηση… Οι γυναίκες ανησυχούν πολύ για την εμφάνισή τους και έχουν απίστευτες ανασφάλειες, σε αντίθεση με τους άντρες που δεν τους απασχολεί καθόλου το πώς φαίνονται. Κι όμως! Μια νέα έρευνα της εφημερίδας Body Image που ασχολήθηκε με αυτό το ζήτημα, έρχεται να αλλάξει όσα θεωρούσαμε σχεδόν δεδομένα μέχρι τώρα.

Η έρευνα βασίστηκε σε 12.176 online ερωτηματολόγια, τα οποία συγκέντρωσαν οι ιστοσελίδες NBCNews.com και Today.com . Το ποσοστό των ανδρών που δήλωσαν «μεγάλη έως πολύ μεγάλη δυσαρέσκεια» με την εμφάνισή τους ήταν 6% και των γυναικών 9%,  ενώ τα ποσοστά που δήλωσαν «μεγάλη έως πολύ μεγάλη δυσαρέσκεια» με το σωματικό τους βάρος ήταν 15% στους άνδρες και 20% στις γυναίκες. Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι όμως, ήταν εκείνο στο οποίο το 28% των ανδρών και το 26% των γυναικών δήλωσαν από «πολύ έως πάρα πολύ ικανοποιημένο» με την εξωτερική τους εμφάνιση.

Τα ποσοστά αυτά δείχνουν πως τα δύο φύλα δεν διαφέρουν όσο νομίζαμε. Και οι άνδρες και οι γυναίκες ενδιαφέρονται περίπου το ίδιο για την εμφάνισή τους και σε μεγάλα ποσοστά έχουν αυτοπεποίθηση!

Comments

comments

x
Please "like" us