Αυτή είναι η ερώτηση που κάνουμε όλες οι μαμάδες που έχουμε μωράκια!

By  |  0 Comments

Οι περισσότερες γυναίκες που γίνονται για πρώτη φορά μανούλες, έχουν πολλές απορίες για το μωρό τους, τόσο για τη φροντίδα του όσο και για την καθημερινή του περιποίηση. Από το τι θα φάει μέχρι πόσες ώρες πρέπει να κοιμάται. Η πιο συχνή ερώτηση που δέχονται οι ειδικοί, είναι μία. «Τι μπιμπερό πρέπει να αγοράσω για το μωρό μου»;

Καταρχήν, καλό είναι προτού το αγοράσετε να κάνετε μία έρευνα αγοράς. Καλό είναι να αγοράσετε αυτό που σας κάνει κλικ στο μάτι.  Δεν έχει σημασία ούτε το σχήμα, ούτε το μέγεθος. Εκείνο που έχει μεγάλη σημασία είναι η πιπίλα που θα χρησιμοποιήσετε. Οι καλύτερες, όπως επισημαίνουν κάποιοι παιδίατροι,  είναι με βαλβίδα εξαερισμού. Ο λόγος είναι απλός. Επιτρέπουν στον αέρα να φύγει έξω από την πιπίλα και να μην το καταπιεί το μωράκι. Επίσης αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι η τρύπα που έχει η πιπίλα. Δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ μεγάλη, αλλά ούτε πολύ μικρή.

Ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να ελέγξετε την πιπίλα για το νεογέννητο αγγελούδι σας είναι να βάλετε γάλα στο μπιμπερό και να το αναποδογυρίσετε. Αν η πιπίλα είναι η κατάλληλη, θα πρέπει να βγαίνουν σταγόνες γρήγορα. Αν όμως αυτές τρέχουν σα το νερό της βρύσης, τότε είναι ακατάλληλη, ενώ αν δεν τρέχει είναι πολύ μικρή.

 

 

Comments

comments

x
Please "like" us