Αυτός είναι ο πιο… hot τρόπος για να αποφύγεις το Alzheimer!

By  |  0 Comments

Από τη Χαρά Βλαμάκη

Μπορεί να είσαι μικρή, αλλά πρέπει από τώρα να φροντίζεις για την πνευματική σου διαύγεια! Οι ειδικοί συνιστούν να γυμναζόμαστε, να ακονίζουμε το νου μας με σταυρόλεξα, να διαβάζουμε βιβλία. Τώρα, όμως, μια καινούρια έρευνα μας προτείνει κι έναν πιο… ευχάριστο τρόπο για να κρατήσουμε το μυαλό μας ζωντανό για πάντα… να κάνουμε σεξ και μάλιστα μέχρι μεγάλη ηλικία!

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Coventry της Αγγλίας και στόχος της ήταν να ανακαλύψει εάν η σεξουαλική δραστηριότητα μετά τα πενήντα μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη πνευματική μας διαύγεια. 6800 άνδρες και γυναίκες, από πενήντα έως ογδόντα εννέα ετών, απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με τη συχνότητα που έκαναν σεξ ενώ υποβλήθηκαν και σε τεστ δεξιοτήτων. Οι επιδόσεις των ανδρών στα τεστ με αριθμούς και τα τεστ μνήμης των λέξεων φαίνεται ότι σχετίζονταν άμεσα με την συχνότητα που έκαναν σεξ. Αντίθετα, στις γυναίκες, μόνο οι επιδόσεις τους στα γλωσσικά τεστ συνδέονται με την συχνή ή όχι σεξουαλική τους δραστηριότητα.

Το πόρισμα, με λίγα λόγια, ήταν πως όσοι από τους συμμετέχοντες έκαναν πιο συχνά σεξ είχαν πιο «δυνατή» μνήμη και οι επιδόσεις τους στα τεστ ήταν καλύτερες. «Είναι πιθανό τα αποτελέσματα της έρευνας να σχετίζονται με τις ορμόνες που παράγει ο εγκέφαλος όταν κάνουμε σεξ, οι οποίες επηρεάζουν τις γνωστικές του λειτουργίες» αναφέρει ο Hayley Wright, ο οποίος ανήκει στην πανεπιστημιακή ερευνητική ομάδα.

Το σίγουρο είναι ότι το σεξ μας βοηθά να χαλαρώσουμε, να θωρακίσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα και να κοιμόμαστε καλύτερα. Αν, επιπλέον, προστατεύει και το μυαλό μας, τί να κάνουμε, πρέπει να ενδώσουμε!

Comments

comments

x
Please "like" us