Αυτός είναι ο τρόπος για να μάθει το παιδί εύκολα και γρήγορα την ώρα!

By  |  1 Comment

Όταν ένας γονιός καθίσει με υπομονή δίπλα στο παιδί του για να του μάθει την ώρα, ενδεχομένως θα αντιμετωπίσει αρκετές δυσκολίες. Γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ για να σας παρουσιάσουμε έναν εύκολο τρόπο ο οποίος θα είναι παράλληλα κι ευχάριστος για το αγγελούδι σας.

Φτιάξτε ένα χάρτινο ρολόι με δείκτες και πλέον εξηγήστε του δίπλα από τον κάθε αριθμό την έννοια του. Δηλαδή στο 1 λέμε είναι ΚΑΙ 5 στο 2 είναι ΚΑΙ 10. Για να το βοηθήσουμε περισσότερο να το θυμάται μπορούμε πάνω από τον κάθε αριθμό να γράψουμε τον αριθμό που αντιπροσωπεύει στην ώρα. Έτσι στην αρχή θα ανατρέχει στο χάρτινο ρολόι που φτιάξατε (και θα ήταν ωραίο να το έχετε σε σημείο που μπορεί να το βλέπει για να το συμβουλεύεται) για να σας πει σωστά τι ώρα είναι.

Πολλοί είναι οι γονείς που αναρωτιούνται σε ποια ηλικία μπορεί ένα παιδί να μάθει την ώρα. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι από την ηλικία των 5 ετών μπορεί σιγά σιγά με τη βοήθεια οτυ ηλεκτρονικού ρολογιού να συμβεί αυτό ενώ από την ηλικία των 7 θα μπορεί να ξέρει τι σημαίνει η έννοια ώρα και να υπολογίζει το χρόνο που περνάει.

 

Comments

comments

x
Please "like" us