Γεμιστά κολοκυθάκια με…μανιτάρια πλευρώτους!

By  |  0 Comments

Διαφορετικά γεμιστά για όσους θέλουν να συνδιάζουν την υγιεινή με την απολαυστική διατροφή! Τα κλασικά γεμιστά είναι ένα απο τα αγαπημένα φαγητά όλων των Ελλήνων,ωστόσο η παρακάτω συνταγή δίνει μια άλλη διάσταση σε αυτό που ονομάζουμε «το φαγητό της μαμάς»!

%ce%b3%ce%b5%ce%bc%ce%b9%cf%83%cf%84

Υλικά:

6 κολοκύθια μεγάλα για γέμισμα

10 κουταλιές ρύζι γεμιστών

2 κρεμμύδια

μανιτάρια πλευρώτους περίπου μισή συσκευασία

λίγο δυόσμο

άνηθο ή μάραθο

μαϊντανό

λάδι

αλάτι, πιπέρι

%ce%b3%ce%b5%ce%bc%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b1

Εκτέλεση:

-Καθάρισε και κόψε στη μέση τα κολοκυθάκια και άδειασέ τα.

-Άλεσε ελαφρά στο μούλτι τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια.

-Ψιλόκοψε το δυόσμο, τον άνηθο και τον μαϊντανό .

-Ανακάτεψε σε ένα μπολ τα λαχανικά με το ρύζι και πρόσθεσε λάδι, αλάτι και πιπέρι.

-Γέμισε τα κολοκυθάκια με το μείγμα και τοποθέτησε τα σε μια κατσαρόλα όρθια, με το άνοιγμα προς τα πάνω.

-Πρόσθεσε νερό περίπου μέχρι τη μέση και βράσε σε σιγανή φωτιά για μισή ώρα περίπου.

-Στο τέλος του μαγειρέματος πρόσθεσε το χυμό 2 λεμονιών με 1 κουταλιά κορν φλάουρ να πάρουν μια τελευταία βράση.

%ce%b3%ce%b5%ce%bc%ce%b9

 

Πηγή συνταγής: oneman.gr

Comments

comments

x
Please "like" us