Γλουτένη: Αυτά είναι τα υπέρ και τα κατά αν την κόψεις

By  |  0 Comments

Όπως σας γράψαμε και πριν από λίγες μέρες η δίαιτα χωρίς γλουτένη έρχεται πρώτη στις προτιμήσεις των χολιγουντιανών stars καθώς χαρίζει στις γυναίκες άψογη σιλουέτα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι οπαδοί της.

Ποια είναι όμως τα υπέρ και τα κατά της γλουτένης;

Μία δίαιτα χωρίς γλουτένη κάνει πολύ καλό στους ανθρώπους που πάσχουν από μία αυτοάνοση αντίδραση στην κατανάλωσή της, τη λεγόμενη κοιλιοκάκη. Έτσι επιλέγοντας τροφές χωρίς γλουτένη, αποφεύγουν το φούσκωμα, τη διάρροια, το κοιλιακό άλγος και τις βλάβες στα εντερικά τοιχώματα. Ωστόσο κινδυνεύουν περισσότερο από αναιμία, οστεοπόρωση και κάποιες μορφές καρκίνου.

glouteni3

Κι ενώ οι περισσότεροι πιστεύουν ότι με μία τέτοια δίαιτα, θα χάσουν εύκολα κιλά, οι έρευνες έρχονται να τους διαψεύσουν. Μάλιστα στην πραγματικότητα υπάρχουν τροφές χωρίς γλουτένη με περισσότερη ζάχαρη που αντί να μας κάνουν να χάσουμε κιλά, μας παχαίνουν!

glouteni4

Μερικές από τις τροφές χωρίς γλουτένη επειδή είναι επεξεργασμένες, δεν περιέχουν σημαντικά θρεπτικά στοιχεία που είναι απαραίτητα για τον οργανισμό, όπως για παράδειγμα σίδηρο ή βιταμίνη του συμπλέγματος Β.

Προσοχή λοιπόν. Ό,τι λάμπει δεν είναι απαραίτητα και χρυσός.

Comments

comments

x
Please "like" us