Γρήγορη και ευκολη βασιλόπιτα της τελευταίας στιγμής!

By  |  0 Comments

Έχετε αγχωθεί γιατί δεν έχετε αγοράσει βασιλόπιτα; Όλα τα πράγματα έχουν τη λύση τους οπότε μην στενοχωριέστε. Έχετε χρόνο να τη φτιάξετε την πιο νόστιμη βασιλόπιτα μέσα σε  λίγη ώρα!

%ce%b2%ce%b1%cf%83%ce%b9%ce%bb%ce%bf%cf%80%ce%b9%cf%84%ce%b11

ΥΛΙΚΑ:
• 150 γρ. φυτικό βούτυρο
• 350 γρ. ζάχαρη
• 2 φακ. βανίλια
• 6 αυγά
• 350 ml γάλα
• κονιάκ
• ξύσμα ενός πορτοκαλιού
• 500 γρ. αλεύρι
• 2 κ.γ. ΒΡ
• 1 κ.γ. μαχλέπι
• 70 γρ. καρύδια αλεσμένα

Για το γλάσο:
• 500 γρ. άχνη
• χυμό λεμόνι

%ce%b2%ce%b1%cf%83%ce%b9%ce%bb%ce%bf%cf%80%ce%b9%cf%84%ce%b13

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Χτυπάτε στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη και τις βανίλιες.
2. Σε ένα άλλο μπολ κτυπάτε τα ασπράδια μαρέγκα.
3. Σε ένα τρίτο μπολ κτυπάτε ελαφρά με πιρούνι το γάλα, τα κροκάδια, το κονιάκ και το ξύσμα πορτοκαλιού και ενώνετε το μείγμα με το μείγμα βουτύρου-ζάχαρης-βανίλιας σε χαμηλή ταχύτητα.
4. Συνεχίζοντας σε πολύ χαμηλή ταχύτητα, προσθέτετε τη μαρέγκα στο μείγμα και το αφήνετε να κτυπηθεί μέχρι να γίνει ομοιόμορφο.
5. Σε ξεχωριστό μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι και προσθέτετε το μέχλεπι, το ΒΡ και τα καρύδια και τα προσθέτετε στο μίξερ σε μικρές δόσεις με ένα κουτάλι, συνεχίζοντας να κτυπάτε σε πολύ χαμηλή ταχύτητα.
6. Αφού το μείγμα ομοιογενοποιηθεί το αδειάζετε σε ταψί 26 εκ. με λαδόχαρτο ή στη στρογγυλή φόρμα της Taper Ware.
7. Ψηνετε στους 180C για 50΄-60΄.
8. Ετοιμάζετε το γλάσο, που πρέπει να έχει πολύ πηκτή υφή, προσθέτοντας στην άχνη όσο χυμό λεμόνι χρειαστεί (περίπου ένα λεμόνι).
9. Αφού κρυώσει η πιτα, περιχύνετε με το γλάσο και το αφήνετε να τρέξει ανομοιόμορφα για να καλύψει την πίτα.

%ce%b2%ce%b1%cf%83%ce%b9%ce%bb%ce%bf%cf%80%ce%b9%cf%84%ce%b1

 

Comments

comments

x
Please "like" us