Καραμελωμένα μήλα! Το πιο εύκολο χριστουγεννιάτικο γλυκό!

By  |  0 Comments

Το πιο νόστιμο ευρωπαϊκό έθιμο! Τα καραμελωμένα μήλα είναι το πιο χαρακτηριστικό γλυκό των Χριστουγέννων και όχι μόνο! Είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στις δυτικές χώρες και η νοστιμιά τους θα σου μείνει αξέχαστη. Πολύ εύκολα στην παρασκευή και πολύ υγιεινά σε σχέση με τα υπόλοιπα γλυκά!

applesss

Υλικά:

10-15 μικρά μήλα (τύπου Jonathan)

200 γρ. νερό

500 γρ. καστανή ζάχαρη

Ξύλινα στικ για το σερβίρισμα

apllles3

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι ή σε ένα τσέρκι το νερό με τη ζάχαρη σε δυνατή φωτιά.

Μόλισ λιώσει η ζάχαρη και γίνει το μίγμα καραμέλα, αποσύρουμε απο τη φωτιά και αφήνουμε την καραμέλα μας να πήξει.

Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε και καθαρίζουμε τα κοτσάνια απο τα μήλα.

Καρφώνουμε τα ξύλινα στικάκια στο κέντρο και βουτάμε τα μήλα στην κατσαρόλα καλύπτοντας τα παντού με την καραμέλα.

Τα σηκώνουμε και τα κρατάμε για λίγο στον αέρα να στραγγίξουν.

Τα τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα και τα αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.

Ετοιμα για σερβίρισμα!

apples1

Tip:

Για ακόμη πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, μπορούμε αφού περάσουμε τα μηλαράκια με την καραμέλα να τα βουτήξουμε σε τριμμένο αμύγδαλο, νιφάδες σοκολάτας, ζαχαρωτά ή ο,τι άλλο θέλουμε!

aples2

Καλή απόλαυση!

Comments

comments

x
Please "like" us