Κοτόπουλο στο φούρνο με πετιμέζι!

By  |  0 Comments

Επιτέλους μια συνταγή για ένα διαφορετικό κοτόπουλο στο φούρνο! Το αγαπημένο φαγητό όλων, τώρα μπορεί να γίνει ακόμη πιο νόστιμο με μια σάλτσα απο πετιμέζι! Οι ευεργετικές ιδιότητες που έχει το πετιμέζι, οχι μόνο βοηθούν τον οργανισμό μας αλλα προσθέτουν νοστιμιά και στο φαγητό μας! Το πετιμέζι είναι πλούσιο σε σίδηρο και ασβέστιο ενώ μια κουταλιά πετιμέζι, έχει λιγότερες θερμίδες απο 1 βραστό αβγό! Κι αν μέχρι σήμερα δεν χρησιμοποιούσες πετιμέζι στα φαγητά σου…ηρθε η στιγμή, να αλλάξεις γνώμη!

%cf%80%ce%b5%cf%84%ce%b9%ce%bc%ce%b5%ce%b6%ce%b9

Υλικά:

 

6 μικρά μπουτάκια κοτόπουλου

2 μεγάλα κρεμμύδια

3 σκελίδες σκόρδο

1 κουτ. σούπας μουστάρδα

4 κουτ. σούπας πετιμέζι

1 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα

1 κουτ. γλυκού αποξηραμένο θυμάρι ή ρίγανη

1/2 ματσάκι μαϊντανός

Ελαιόλαδο

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

%cf%80%ce%b5%cf%84%ce%b9%ce%bc

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το πετιμέζι, το θυμάρι και την πάπρικα και ανακατέβουμε.

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε χοντρές λωρίδες και ψιλοκόβουμε τις σκελίδες σκόρδου.

Προσθέτουμε τα λαχανικά στο μπολ με τη σάλτσα και ανακατέβουμε καλά.

Βάζουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου στη μαρινάδα και αφήνουμε στο ψυγείο για 2-6 ώρες.

Αναποδογυρίζουμε όλα τα υλικά του μπολ σε ένα μικρό ταψάκι ωστε να μην ξεραθεί το φαγητό μας στον φούρνο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 30′ -45′

Αφού το βγάλουμε απο τον φούρνο, ρίχνουμε στο κοτόπουλο τον ψιλοκομμένο μαϊντανό για χρώμα και φρεσκάδα και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

%cf%80%ce%b5%cf%84%ce%b9%ce%bc%ce%b5

Tip:

Σερβίρουμε το κοτόπουλο με καστανό ρύζι ή πουρέ πατάτας και συνοδευουμε με πράσινη σαλάτα!

Για ακόμη πιο έντονη γευση και πιο εντυπωσιακή εμφάνιση, μπορούμε να προσθέσουμε σουσάμι στο κοτόπουλο μας μαζί με το μαϊντανό.

Καλή απόλαυση!

 

 

 

 

Comments

comments

x
Please "like" us