Να το μυστικό που αυξάνει την αντρική λίμπιντο!

By  |  0 Comments

Από τη Χαρά Βλαμάκη

Έχεις παρατηρήσει ότι η επιθυμία του συντρόφου σου για σεξ έχει μειωθεί το τελευταίο διάστημα; Ίσως… του λείπουν βιταμίνες! Σου φαίνεται περίεργο; Κι όμως, μια έρευνα που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, αποκάλυψε ότι υπάρχει μία βιταμίνη η οποία αυξάνει την ερωτική επιθυμία.  Και δεν είναι άλλη, από τη βιταμίνη D.

Οι επιστήμονες έχουν μιλήσει πολλές φορές για τη χρησιμότητα αυτής της βιταμίνης. Προλαμβάνει τη ραχίτιδα, συνεργάζεται με το ασβέστιο για γερά οστά και υγιή σπονδυλική στήλη, ενώ έρευνες έχουν αποδείξει πως προλαμβάνει και συμβάλει στη θεραπεία διαφόρων μορφών καρκίνου.  Σε πρόσφατη έρευνα, δόθηκε σε ομάδα των ανδρών βιταμίνη D και στη συνέχεια μετρήθηκαν τα επίπεδα της τεστοστερόνης. Αναλογικά με την ποσότητα της D στο αίμα, βρέθηκε αυξημένη ή όχι η τεστοστερόνη, δηλαδή όταν αυξήθηκαν τα επίπεδα της D, αυξήθηκε και η ορμόνη. Αυτό επιβεβαίωσε την υποψία πως η βιταμίνη D ενισχύει την ερωτική διάθεση.

Η τεστοστερόνη είναι η ορμόνη που παίζει τον κυριότερο ρόλο στην ερωτική επιθυμία, οπότε όταν πέφτει σε χαμηλά επίπεδα, πέφτει και η λίμπιντο. Κατά τους χειμερινούς μήνες η ποσότητα της βιταμίνης D στο αίμα βρίσκεται συνήθως χαμηλά αφού η σύνθεσή της στο σώμα ενισχύεται με την έκθεση στον ήλιο. Πού βρίσκεται η βιταμίνη D;  Επειδή δεν βρίσκεται σε τροφές παρά μόνο στα κόκαλα των λιπαρών ψαριών και σε ενισχυμένα τρόφιμα (χυμοί, γάλα, δημητριακά) αρκούν 10’-15’ ηλιοθεραπείας για να συνθέσει ο οργανισμός αυτή την πολύτιμη βιταμίνη. Μην ανησυχείς, δεν χρειάζεται να είναι καλοκαίρι, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου η έκθεση στον ήλιο για λίγα λεπτά βοηθάει στην παραγωγή της βιταμίνης D. Οπότε πάρε το αγόρι σου και βγείτε στα πάρκα για… φωτοσύνθεση!

Comments

comments

x
Please "like" us