Ξηρή τροφή ή κονσέρβα; Ο κτηνίατρος του melbeing συμβουλεύει

By  |  0 Comments

Όσοι από εμάς έχουμε κατοικίδια στο σπίτι, έχουμε έρθει πολλές φορές στο δίλημμα: Κονσέρβα ή ξηρή τροφή; Συμβουλευτήκαμε τον κτηνίατρο, Στάθη Συμεωνίδη και μας έδωσε τις πολύτιμες συμβουλές του.

»Από άποψη ποιότητας, ξηρή τροφή. Έχει επίσης το πλεονέκτημα της σταθερής ποιότητας κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην έχουμε προβλήματα. Πεπτικά κυρίως. Πρέπει όμως να αγοράζουμε καλές ξηρές τροφές, γιατί κυκλοφορεί ένα συνονθύλευμα από ξηρή τροφή.

Η καλή ξηρή τροφή αποτελεί μία ευκολία στην σημερινή εποχή που όλοι δουλεύουν και δεν προλαβαίνουν να μαγειρέψουν. Οι κονσέρβες γενικά, τα πατέ, είναι τα υπολείμματα από τα σφαγεία  με μια μικρή επεξεργασία κι ένα ζουμί. Αν διαβάσεις πάνω την κονσέρβα, θα δεις ότι γράφει 70%  υγρασία. Αυτό σημαίνει ότι στο 1 kg κονσέρβας, τα 700 κυβικά είναι νεράκι του Θεού. Είναι ζωμός, νερό. Χορταίνει το κατοικίδιο, το πρόβλημα είναι όμως ότι έχουν προκαλέσει κατά καιρούς εμετούς και διάρροια. Η κονσέρβα είναι ένα ευαίσθητο προϊόν. Το καλοκαίρι ειδικά. Γι’ αυτό θέλει μεγάλη προσοχή».

Comments

comments

x
Please "like" us