Ο μουσακάς της «τεμπέλας» χωρίς κιμά και μπεσαμέλ!

By  |  0 Comments

Ο μουσακάς είναι από τα πιο ωραία ελληνικά φαγητά. Αυτός και το παστίτσιο είναι το σήμα κατατεθέν για τους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας. Επειδή είναι δύσκολο φαγητό, εμείς σας προτείνουμε να το φτιάξετε χωρίς κιμά και μπεσαμέλ σε λίγη ώρα. Το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει με το παραπάνω.

ΥΛΙΚΑ:

  • 6 μέτριες πατάτες
  • 6 μέτριες μελιτζάνες
  • 6 ώριμες ντομάτες
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1 κούπα γραβιέρα τριμμένη
  • 500 ml κρέμα γάλακτος
  • αλάτι, πιπέρι
  • λάδι για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μέτριες ροδέλες.
  2. Το ίδιο κάνουμε και με τις μελιτζάνες.
  3. Τα αλατίζουμε και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
  4. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας.
  5. Σε ένα κατσαρολάκι τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι.
  6. Περνάμε τις ντομάτες απο τον τρίφτη και τις βάζουμε στο κατσαρολάκι να σιγοβράσουν, με λίγο αλάτι και πιπέρι μέχρι να γίνουν μια πυκτή σάλτσα.
  7. Σε ένα ταψί στρώνουμε τις πατάτες.
  8. Ρίχνουμε απο πάνω περίπου τη μισή κούπα με τη γραβιέρα.
  9. Συνεχίζουμε με μια στρώση μελιτζάνες και απο πάνω το υπόλοιπο τυρί.
  10. Τα περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας.
  11. Τέλος προσθέτουμε απο πάνω την κρέμα γάλακτος.
  12. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα.

Comments

comments

x
Please "like" us