Στην Ισπανία ψήφισαν ίσα δικαιώματα για ζώα και ανθρώπους!

By  |  0 Comments

Κι όμως, είναι αλήθεια! Σε έναν κόσμο που κατα την πλειοψηφία τους οι άνθρωποι κακομεταχειρίζονται ή αδιαφορούν για τα αδέσποτα ζώα,ένα μικρό χωριό στην περιφέρεια Καστίλλη και Λεόν της βόρειας Ισπανίας έγραψε ιστορία!  Οι 300 κάτοικοί του χωριούTrigueros del Valle, ενέκριναν ομόφωνα ένα ψήφισμα που παραχωρεί στους σκύλους και τις γάτες της κοινότητας ίσα δικαιώματα με τους ανθρώπους!  Δεν είναι μόνο η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στην Ισπανία αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο!

stray1

Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να προστατευτούν οι τετράποδοι κάτοικοι του Trigueros del Valle από περιστατικά κακοποίησης αλλά και να αναγνωριστεί η σημασία της ύπαρξής τους στο χωριό. Τα αδέσποτα ζώα ξέρουν και θέλουν μόνο να ζουν μαζί με ανθρώπους και αυτή είναι μια αρχή για να το συνειδητοποιήσουμε όλοι. Επίσης η κοινότητα του χωριού πρόκειται να αναλάβει την ευθύνη των αδέσποτων της περιοχής.

stray3

Ο δήμαρχος του χωριού δήλωσε «Οι γάτες και οι σκύλοι ζουν ανάμεσά μας εδώ και πάνω από 1.000 χρόνια. Ο Δήμος πρέπει να εκπροσωπεί όχι μόνο τους ανθρώπινους κατοίκους του αλλά και τους υπόλοιπους».
Ας ελπίσουμε ότι αυτή η απόφαση ορόσημο θα ανοίξει το δρόμο και σε άλλες αντίστοιχες πρωτοβουλίες και θα εξαλειφθούν τα κρούσματα βίας στα αθώα τετράποδα.

stray2

 

 

trigueros.JPG

Πηγή είδησης: too cute.gr

Comments

comments

x
Please "like" us