Το παιδί μου έρχεται συνέχεια άρρωστο από τον παιδικό σταθμό. Τι μπορώ να κάνω;

By  |  1 Comment

Όσοι γονείς στέλνουν το παιδί τους σε παιδικό σταθμό, ξέρουν από πρώτο χέρι ότι τις μισές μέρες θα έρχεται άρρωστο. Αυτό είναι κάτι που δυστυχώς δεν μπορούμε να αποφύγουμε καθώς το ένα παιδί κολλάει το άλλο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς αυτό είναι και το αναμενόμενο, μιας και το παιδί πρώτη φορά έρχεται σε επαφή με άλλα παιδιά σε κλειστό χώρο και ένας παρθένος οργανισμός  αμέσως «προσελκύει» τα μικρόβια και τους ιούς.

Εμείς λοιπόν σας προτείνουμε μερικούς τρόπους προκειμένου το παιδί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό του σύστημα τηρώντας παράλληλα και τους κανόνες υγιεινής που είναι πολύ σημαντικοί στην συγκεκριμένη περίσταση. Τι πρέπει να κάνετε από τη μεριά σας;

  • Φροντίστε να πλένει πολύ καλά τα χέρια του κάθε φορά που επιστρέφει από τον σταθμό.Αυτό μπορείτε να του πείτε να το κάνει κι ενώ είναι εκεί σε περίπτωση που πιάσει ένα παιχνίδι κάποιου άλλου άρρωστου παιδιού.
  • Nα του αλλάζετε τα ρούχα και να πλένετε κι εσείς πολύ καλά τα χέρια σας όταν φροντίζετε το ένα ή το άλλο παιδί.
  • Αν λίγο πριν ή λίγο μετά τον ερχομό ενός μωρού στο σπίτι υπάρχουν σχέδια να αρχίσει παιδικό σταθμό το μεγαλύτερο παιδί, είναι προτιμότερο να υπάρξει μία μικρή καθυστέρηση ώστε να προληφθεί η μεταφορά πιθανών λοιμώξεων στο σπίτι.

Comments

comments

x
Please "like" us