«Το παιδί μου υπνοβατεί»-Τι κάνουμε σε τέτοια περίπτωση;

By  |  0 Comments

Υπάρχουν παιδιά που υπνοβατούν. Αυτό τρομάζει τους γονείς και πανικοβάλλονται καθώς δε γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν. Σύμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει, το 10-30% των παιδιών μπορεί να παρουσιάσει κάποια στιγμή ένα περιστατικό υπνοβασίας. Ωστόσο μόνο το 1-5% ηλικίας από 3-4 μέχρι 10-12 εμφανίζει συχνά επεισόδια υπνοβασίας.

Η υπνοβασία όπως αναφέρουν οι ειδικοί, εκδηλώνεται στα 60-120 πρώτα λεπτά του ύπνου. Τότε λοιπόν το παιδί σηκώνεται και π περπατάει. Κάποιες φορές μάλιστα παρουσιάζει μία σύνθετη δραστηριότητα, που πάντα είναι στερεότυπη. Το βλέμμα του είναι στο κενό χωρίς όμως να βλέπει και το πρόσωπό του δεν έχει καμία απολύτως έκφραση. Τι πρέπει να κάνετε εσείς από τη μεριά σας;
Να γνωρίζετε ότι το παιδί, κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, κινδυνεύει να τραυματιστεί αν συναντήσει εμπόδια ή αν ανοίξει την πόρτα και φύγει. Για αυτό πρέπει να είστε πολύ προσεχτικοί ώστε να αποφεύγονται ατυχήματα του παιδιού. Οι πόρτες και τα παράθυρα πρέπει να είναι κλειδωμένα και να μην υπάρχουν εμπόδια στο χώρο όπου μπορεί να κινηθεί το παιδί.
Να μην προσπαθείτε να το ξυπνήσετε, διότι θα του προκαλέσετε σύγχυση.

Comments

comments

x
Please "like" us