Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση: 5 λάθη που πρέπει να αποφύγεις!

By  |  0 Comments

1η Δεκεμβρίου και οι περισσότεροι απο εμάς έχουν ήδη ξεπακετάρει τις κούτες με τα στολίδια απο την αποθήκη! Το κλίμα που επικραττεί στο σπίτι την ημέρα του στολισμού,είναι γιορτινό και η διάθεση ανεβασμένη αλλά πολλές φορές το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που είχαμε ονειρευτεί. Γιατί συμβαίνει αυτό; Ποια είναι τα πιο κοινά λάθη που κάνουμε και καταλήγει το σπίτι μας υπερφορτωμένο και κουραστικό; Το melbeing ετοίμασε μια λίστα για να βάλεις μια τάξη στο χαμό και να μη βαρύνεις την ατμόσφαιρα του σπιτιού σου!

christmas6

1. Μην περιορίζεσαι!

Δεν χρειάζεται όλο το σπίτι ξαφνικάνα γίνει πράσινο ή κόκκινο. Υπάρχουν επιλογές σε δέντρα και στολίδια που θα ταιριάξουν γάντι με την υπόλοιπη διακόσμηση του σπιτιού σου! Think out of the box και ξέφυγε λίγο απο τα παραδοσιακά. Ενα εναλλακτικό tip, είναι να στολίσεις καράβι αντί για δέντρο!

christmas2

2. Μην το παρακάνεις!

Ωραίες οι μπάλες, και τα στολίδια, και τα φωτάκια αλλά καλό είναι να έχουν μια συνοχή μεταξύ τους. Προσπάθησε να ταιριάξεις το στολισμό του τζακιού με εκείνο του δέντρου και μην υπερφορτώσεις την τραπεζαρία ή το coffee table του καναπέ με άβολα διακοσμητικά που περιορίζουν το χώρο σου.

christmas5

3. Σκέψου οικολογικά!

Περιόρισε τα λαμπακια και μην τα αφήνεις αναμμένα όλη νύχτα..κάνει κακό στο περιβάλλον αλλά και στην τσέπη σου! Επίσης, φρόντισε να έχεις καλύψει τα καλώδια γιατί μπορεί να γίνουν πολύ επικίνδυνα για τα παιδιά και τα κατοικίδια σου.

christmas1

4. Αφησε και κάτι για του χρόνου!

Σε περίπτωση που κάθε χρόνο αγοράζεις και κάτι νέο και τελικά έχεις μαζεψει τα πάντα, χωρίς να ταιριάζουν μεταξύ τους και χωρίς να ξέρεις που να τα βάλεις όλα αυτά, άφησε τα! Διάλεξε τα απαραίτητα απο τη συλλογή σου, αφενώς για να μη γίνει το σπίτι σου σαν πολυκατάστημα εποχικών ειδών κι αφετέρου για να έχεις κάτι να περιμένεις την  επόμενη χρονιά!

christmas4

5. Μην επικεντρώνεσαι στο σαλόνι!

Άφησε το «πνευμα των Χριστπυγέννων» διάχυτο σε όλο το σπίτι! Μη στολίσεις μόνο το σαλόνι, αφήνοντας τα δωματια ή τα μπάνια ως έχουν. Ενα κεράκι, ενας μικρός Αγιος Βασίλης ή ένα μπολ με αποξηραμένα λουλούδια θα ανανεώσουν όλους τους χώρους του σπιτιού σου!

christmas3

Comments

comments

x
Please "like" us