7 λόγοι για να υιοθετήσετε ένα αδέσποτο ζωό και να μην αγοράσετε

By  |  0 Comments

Η λάμψη, η γοητεία και το κύρος των σκυλιών και οι γυαλιστερές διαφημίσεις σε περιοδικά σκυλιών και γάτων υποδηλώνουν ότι η αγορά ενός καθαρού καθαρού κατοικίδιου ζώου από ένα κατάστημα ή έναν κτηνοτρόφο είναι ο καλύτερος τρόπος να αποκτήσετε ένα κατοικίδιο. Δυστυχώς, η βιομηχανία κατοικίδιων ζώων έχει μια σκοτεινή πλευρά και ενώ ορισμένοι αξιοσέβαστοι κτηνοτρόφοι πωλούν υγιή και όμορφα ζώα, πολλοί άλλοι είναι καταχρηστικοί. Και ακόμη και τα πιο υγιή μωρά ζώα είναι πάρα πολύ προκλητικά και δαπανηρά για να ταιριάζουν στα χρονοδιαγράμματα και τις ικανότητες κάποιων ιδιοκτητών.

Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να επιλέξετε από μια μεγάλη ποικιλία ζώων στο τοπικό καταφύγιο σας για να βρείτε το ιδανικό κατοικίδιο ζώο σας χωρίς να υποστηρίζετε κακές πρακτικές αναπαραγωγής ή να αναλάβετε ευθύνη και δαπάνη που δεν είστε έτοιμοι να χειριστείτε. Οι άνθρωποι εγκαταλείπουν τα κατοικίδια ζώα για διάφορους λόγους, όπως το διαζύγιο, τα οικονομικά προβλήματα και την ασθένεια του ιδιοκτήτη, που δεν έχουν καμία σχέση με την ιδιοσυγκρασία και την υγεία του κατοικίδιου ζώου. Είτε προτιμάτε μια μικτή φυλή είτε καθαρόαιμο, ένα νεαρό κουτάβι ή ένα παλαιότερο σκυλί, ένα καταφύγιο κοντά σας πιθανώς έχει τον σύντροφο που ψάχνετε. Επιπλέον, όταν οι άνθρωποι σας ρωτούν πού έχετε ένα τόσο ωραίο κατοικίδιο ζώο, μπορείτε να πείτε περήφανα ότι τους διασώσατε!

Αναρωτιέστε ακόμη αν θα υιοθετήσετε ή θα αγοράσετε ένα σκύλο ή μια γάτα; Υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι για να υιοθετήσετε ένα αδέσποτο παρά να αγοράσετε ένα κατοικίδιο ζώο. Εδώ είναι μερικά από αυτά:

 

1. Κοστίζει πολύ λιγότερα ή καθόλου ( What’s up, doc, er, dog? )
Η αγορά ενός κατοικιδίου μπορεί να κοστίσει από 500 ευρώ έως 1.000 ευρώ ή περισσότερα. Το κόστος υιοθεσίας κυμαίνεται από 50 ευρώ έως 200 ευρώ, ανάλογα με το αν το κατοικίδιο προέρχεται από το καταφύγιο της πόλης ή από μια ομάδα διάσωσης που έχει δαπανήσει χρήματα για επιβίβαση, κτηνίατρο και περιποίηση.

2. Μια ανάμικτη φυλή έχει περισσότερα οφέλη
Βάσει της καθιερωμένης αρχής της “hybrid vigor”, ένα ζώο μικτής φυλής είναι πιθανό να ζήσει περισσότερο και να κοστίσει λιγότερο στους λογαριασμούς κτηνιάτρου από μια καθαρή φυλή. Πολλά καθαρόαιμα σκυλιά είναι επιρρεπή στην ανάπτυξη προβλημάτων υγείας που κυμαίνονται από δυσκολίες στην αναπνοή έως δυσπλασία ισχίου σε μια διευρυμένη καρδιά.

3. Τα pet-shops συνήθως δεν παρέχουν καμία επιπλεόν στήριξη
Μόλις βγείτε από το κατάστημα, είστε μόνοι σας. Τα περισσότερα καταστήματα κατοικίδιων ζώων δεν παρέχουν καμία υποστήριξη αν έχετε ερωτήσεις ή προβλήματα με το νέο κατοικίδιο ζώο σας. Όταν υιοθετήσετε, ειδικά από μια ομάδα διάσωσης, ξέρετε τι παίρνετε επειδή η ομάδα έχει ιστορικό στο ζώο. Η ομάδα διάσωσης θα σας βοηθήσει επίσης μέσα από την περίοδο εξοικείωσης επειδή επενδύονται στην παροχή ενός καλού σπιτιού για αυτό το ζώο.

4. Σώζετε μια ζωή, γίνεσαι ήρωας
Περισσότερα από 6 εκατομμύρια γάτες και σκύλοι εισέρχονται κάθε χρόνο σε καταφύγια ζώων. Όταν αγοράζετε ένα κατοικίδιο ζώο, όχι μόνο αρνείστε ένα σπίτι άστεγου κατοικίδιου, υποστηρίζετε μια βιομηχανία που ευδοκιμεί σε σύντομη αλλαγή της ευημερίας των ζώων. Τα κουτάβια και οι γαλακτοκομικοί μύλοι (που πωλούν σε καταστήματα κατοικίδιων ζώων) βρίσκονται στην επιχείρηση για να κερδίσουν, έτσι κινούνται κουτάβια και γατάκια όσο πιο γρήγορα μπορούν. Αυτά τα ζώα είναι συχνά κακής υγείας και έχουν προβλήματα όπως οι κακές δεξιότητες κοινωνικοποίησης λόγω έλλειψης ανθρώπινης συντροφικότητας και γενετικών ελαττωμάτων λόγω της αναπαραγωγής. Και σε τελική ανάλυση, είναι ωραίο να σώζεις μια ζωή! Να γίνεσαι ήρωας!

5. Η αγάπη δεν αγοράζεται
Θα αναταμείβεστε για αυτή σας την πράξη όσα χρόνια θα ζούνε αυτές οι ψυχούλες! Θα σας αγαπάνε και θα είστε ο ήρωας τους! Θα σας είναι πιστά και θα σας δίνουν πίσω τα διπλάσια από αυτά που τους προσφέρετε!

6. Διαλέγετε ανάμεσα από διάφορες ηλικίες και χαρακτήρες
Παρ`ότι τα κουτάβια και τα γατάκια είναι χαριτωμένα, παιχνιδιάρικα και χαδιάρικα, συχνά μπορεί να αποδιχθεί ότι είναι πιο δύσκολα στην φροντίδα τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις ένα ενήλικο ζώο μπορεί να είναι καλύτερο επιλογή για εσάς. Για παράδειγμα, η υιοθέτηση ενός ενήλικα σκύλου που έχει ήδη εκπαιδευτεί στο σπίτι και γνωρίζει βασικές “εντολές” και έχει αποκτήσει κάποιες συνήθιες (πχ το ζήτημα της τουαλέτας) είναι συχνά πολύ πιο εύκολη από την υιοθέτηση ενός κουταβιού, που πρέπει να διδαχθεί αυτά τα πράγματα.

Eπίσης σε ένα καταφύγιο ζώων, μπορείτε να βρείτε ένα σκυλί για να ταιριάζει με τη μοναδική προσωπικότητά σας (ακόμα κι αν είστε λίγο παλαβοί 😀 )

7. Λαμβάνετε εξίσου την αγάπη (αν όχι περισσότερο).
Ένα υιοθετημένο κατοικίδιο ζώο είναι εξίσου αγαπητό, ευφυές και πιστό όσο ένα αγορασμένο κατοικίδιο ζώο, ακόμα κι αν έχετε ένα ενήλικο ή μεγαλύτερο ζώο.

Υπάρχουν αμέτρητα οφέλη για την ιδιοκτησία κατοικίδιων ζώων και όταν ξέρετε ότι σώσατε τον γούνινο σύντροφό σας από μια δυσάρεστη μοίρα, η συγκατοίκιση αυτή αποκτάει διαφοερετικό νόημα και αξία!

Πηγή: BestFriends.org

Comments

comments

x
Please "like" us