8 λόγοι για να ΜΗΝ αγοράσεις κατοικίδιο. (σκληρές εικόνες)

By  |  0 Comments

Η αγάπη δεν αγοράζεται και συνεπώς…ούτε το κατοικίδιο σου! Κι αν ανήκεις στην κατηγορία εκείνων που θέλουν  μια συγκεκριμένη ράτσα σκύλου ή γάτας για το σπίτι επειδή έχει κάποια χαρακτηριστικά εξωτερικά ή εσωτερικά, με το παρακάτω άρθρο θα αλλάξεις άμεσα γνώμη.

puppymills7

1. Όταν αγοράζεις ένα κατοικίδιο, υποστηρίζεις τα εκτροφεία μαζικής παραγωγής. Τα περισότερα pet shop δεν συνεργάζονται με άσυλα ζώων αλλα με εκτροφεία τα οποία κάνουν γέννες κατά παραγγελία και στοιβάζουν τα άτυχα ζωάκια σε μικρά κλουβιά με άθλιες συνθήκες.

Illegal puppy breeders and traders in the Netherlands and Hungary sell tens of thousands of abused and sick puppies each year to an unsuspecting public. In many cases vaccinations are not given or not given adequately. Malnutrition, dehydration, stress, unhygienic breeding and transport conditions cause many puppies to fall ill, sometimes fatally. Those surviving often suffer a lifetime of behavioral problems.

2. Οι συνθήκες στα καταστήματα οπου πωλούνται τα κατοικίδια είναι άθλιες.  Τα μικρά ζωάκια ζουν μέσα σε ακαθαρσίες στριμωγμένα σε πολύ μικρά κλουβιά που μοιάζουν με βιτρίνα και περνούν όλη την ημέρα μέσα στην οχλαγωγία χωρίς παιχνίδια, ελευθερία ή οποιαδήποτε άλλη πολυτέλεια περιμένοντας κάποιον να τα σώσει.

puppymills8

3. Το πιο πιθανό είναι το κουτάβι ή το γατάκι που θα παραλάβεις απο οποιοδήποτε κατάστημα να είναι άρρωστο. Οι συνθήκες διαβίωσης αλλα και μεταφοράς απο τα εκτροφεία είναι απαράδεκτες. Τα άτυχα ζώα ταξιδευουν πολλά μαζί, ατελείωτες ώρες μέσα στις ακαθαρσίες με αποτέλεσμα να έχουν ιώσεις, μικρόβια και πολλές φορές θανατηφόρες ασθένειες.

puppymills1

4. Εμπιστευσου τα μικρά καταστήματα οπου πωλούν μόνο τροφές, ρούχα,παιχνίδια, κρεβάτια κ.α. για ζώα. Το πιο πιθανό είναι να συνεργάζονται με καταλύματα ή άσυλα αδέσποτων ζώων και να σου προτείνουν το καταλληλότερο για εσένα.

puppymills3

5. Εαν υιοθετήσεις έναν εγκαταλελειμμένο σκύλο, το πιο πιθανό είναι να είναι ήδη εκπαιδευμένος. Εκτός απο την απέραντη ευγνωμοσύνη που θα τρέφει για εσένα,θα γνωρίζει ήδη τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του!

puppymills2

6. Τα καταφύγια σκύλων, προτού δώσουν τα ζώα για υιοθεσία, τους κάνουν εμβόλια, τους βάζουν microchip και παίρνεις το κατοικίδιο σου σε άριστη κατάσταση!

puppymills12

 

7. Η αίσθηση του να σώζεις μια ζωή…είναι τέλεια! Πήγαινε σε ένα καταφύγιο και άσε το κατοικίδιο να βρει…εσένα. Αμέσως θα ξεχωρίσεις αυτό που σου ταιριάζει κι εκείνο θα τρέξει κατα πάνω σου. Μην εκπλαγείς εαν είναι εντελώς διαφορετικού μεγέθους ή ράτσας απο αυτό που είχες στο μυαλό σου!

puppymills10

8. Ζούμε στην Ελλάδα! Μην ξεχνάς ο,τι η χώρα μας είναι γεμάτη αδέσποτα ζώα που κυκλοφορούν μόνα στους δρόμους περιμένοντας ελεημοσύνη. Δώσε σπίτι σε ένα ζωάκι της γειτονιά σου, και εκτός απο τη δική του ζωή, θα βελτιώσεις και τη δική σου!

puppymills11

 

Εαν είσαι πρωτάρης λοιπόν, ένα θα σου πω! Μόλις αποκτήσεις κατοικίδιο και συνειδητοποιήσεις πόσο μεγάλη αγάπη θα μοιραστείτε οι δυό σας θα καταλάβεις γιατί ο σκύλος ή η γάτα σου δεν θα μπορούσε ούτε να φανταστεί πως εσυ θα στήριζες οποιαδήποτε οργάνωση ή οργανισμό που ταλαιπωρεί οποιοδήποτε ζώο…οχι ΕΣΥ!

puppymills9

Comments

comments

x
Please "like" us