Απίστευτο: Δες τι σε παχαίνει (και δεν είναι τροφή)!

By  |  0 Comments

Η ζάχαρη, τα παχυντικά και λιπαρά φαγητά, καθώς και οι επεξεργασμένες τροφές είναι αυτά στα οποία οφείλεται το παραπανίσιο βάρος και η λήψη κιλών. Τώρα έρχεται να προστεθεί ένα ακόμη και δεν είναι τρόφιμο! Η ευγένεια, σύμφωνα με τους επιστήμονες και με πρόσφατη έρευνα που έκαναν και δημοσιοποιήθηκε σε επιστημονικό έντυπο, προκαλεί πάχος!

Από τη Μαρκέλλα Σαράιχα 

Συγκεκριμένα η πρόθεσή μας να κάνουμε μια καλή πράξη, τα «ευχαριστώ» και η έκφραση ευγνωμοσύνης με οποιονδήποτε τρόπο, μπορούν να βλάψουν τη σιλουέτα και την υγεία μας σε δεύτερο χρόνο, καθώς αυτά τα συναισθήματα αυξάνουν την επιθυμία μας για γλυκά!

Η ζεστή αίσθηση που προκύπτει από την ευγένεια, μπορεί να μας οδηγήσει στο να τρώμε περισσότερα γλυκά και για αυτό τρώμε περισσότερα γλυκά και τώρα το καλοκαίρι περισσότερα παγωτά!

«Αυτή η μελέτη παρέχει ενδείξεις ότι το να αισθανόμαστε ευγνώμονες στην βοήθεια των άλλων ή μεταφορικά ‘γλυκά’ για τις ενέργειες των άλλων, αυξάνει την προτίμησή μας στην κατανάλωση γλυκών», αναφέρει χαρακτηριστικά η καθηγήτρια.

«Όταν αισθάνονται οι άνθρωποι ευγνωμοσύνη, αισθάνονται σαν να αξίζουν αυτού του είδους την πράξη, αυτή τη γλυκύτητα», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων η καθηγήτρια της μελέτης,  Ann Schlosser.

Comments

comments

x
Please "like" us