Παιδί και Διαδίκτυο. Απο ποιά ηλικία μπορεί να σερφάρει το παιδί μου χωρις κινδύνους;

By  |  0 Comments

Τα παιδιά πλέον,μεγαλώνουν με το ίντερνετ. Παίζουν παιχνίδια στα τάμπλετ,ακούνε τραγούδια,μαθαίνουν την αλφαβήτα. Ενα παιδί,ίσως και απο την ηλικία των πέντε ετών,είναι σε θέση να στείλει μηνύματα,μέιλ η να πει σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό φαίνεται ενδιαφέρον και σχεδόν αστείο στους γονείς που είναι περήφανοι για όσα καταφέρνει το παιδάκι τους.

Ωστοσο,είναι πολύ επικίνδυνο. Σύμφωνα με ερευνες,τα παιδιά θα πρέπει να χρησιμοποιούν το ίντερνετ,μετα την ηλικία των 12 ετών και μάλιστα,ελεγχόμενα.

Αυτο ακούγεται βουνό σε μια μανούλα η έναν πατέρα που μεγαλώνουν ένα παιδί με τα δεδομένα της εποχής μας. Το παιδί κάποια στιγμή βλέπει τους συμμαθητές του να έχουν smartphone,ταμπλετ ή φορητό υπολογιστή,προφίλ σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και προσωπικά μέιλ.

Τα παιδιά είναι ξεχωριστές προσωπικότητες και αν επιμένουν  σε κάτι,πολύ δύσκολα μπορεί κάποιος να τους επιβληθεί. Εαν το παιδί σας έχει ξεπεράσει τα 11 του χρόνια,μην το εμποδίσετε αλλα…βάλτε του κανόνες.

1.Ο υπολογιστής δεν πρέπει να είναι στο δωμάτιο του αλλα σε έναν κοινο χωρο όπως είναι το σαλόνι ή ένα γραφείο.

2.Κλέιδώστε την πρόσβαση του παιδιού σε ακατάλληλες σελίδες.

3.Βάλτε όρους. Για να μπορεί το παιδί να συνωμιλεί με κόσμο,δεν θα πρέπει να παραβιάζει βασικούς κανόνες για την ασφάλεια του. Δεν ανταλλάζουμε διευθυνσεις,τηλεφωνα η άλλα πολύ προσωπικά στοιχεία με κανέναν πίσω απο μια οθόνη,ακόμη κι αν τον γνωρίζουμε προσωπικά.Εξηγείστε στο παιδί,πως την οπιαδήποτε συνομιλία που έχει,μπορεί να την δει οποιοσδήποτε μέσω του υπολογιστή και όχι μόνο εκείνος με τον οποίο μιλάει.

Comments

comments

x
Please "like" us