Αυτές είναι οι 4 λέξεις που πρέπει να αποφύγεις αν θέλεις να είσαι ευτυχισμένη

By  |  0 Comments

Τελευταία διαβάζω πολλά βιβλία ψυχολογίας και είναι αλήθεια ότι πολλά από αυτά που γράφουν τα τηρώ ευλαβικά. Έχω δει μεγάλη αλλαγή τόσο στην αντιμετώπιση διαφόρων ζητημάτων όσο και στον εαυτο μου.  Και να σας πω την αλήθεια μου αρέσω πολύ και με έχω αγαπήσει παρά πολύ! Είναι μία διαδρομή ωραία και τώρα που είναι καλοκαίρι κι έχετε πολύ χρόνο, καλό είναι να την ακολουθήσετε. Έπεσε λοιπόν σε ένα άρθρο, το οποίο έγραφε τις τέσσερις εκείνες λέξεις που δεν πρέπει να λέμε αν θέλουμε να είμαστε ευτυχισμένες και γεμάτες με θετική ενέργεια.

Από τη Μαρκέλλα Σαράιχα

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ

Μόνο που περιέχει το »δεν» προκαλείς αρνητική ενέργεια. Και να έχεις τις ικανότητες και τη θέληση να το κάνεις, μόνο που βάζεις τη λέξη »δεν», ΔΕΝ πρόκεται να το καταφέρεις. Ποιος ο λόγος να το κάνεις αυτό στον εαυτό σου; Να σηκώνεσαι από το κρεβάτι κάθε μέρα και να λες ότι όλα μπορώ να τα καταφέρω αρκεί να είμαι υγιής.

ΠΡΕΠΕΙ

Τι θα πει πρέπει; Ποιος το ορίζει; Κανείς! Το πρέπει είναι για τα ρομποτάκια και για αυτούς που έχουν αφήσει τη ζωή τους να την ορίζουν άλλοι! Σίγουρα δεν ανήκεις σε καμία από αυτές τις κατηγορίες.

ΝΑΙ

Ειναι πολύ ωραίο να είσαι ευγενής και να λες ναι για να μη χαλάς χατίρι σε κανέναν, αλλά μέχρι ενός ορισμένου σημείου. Όταν αρχίζεις και καταπιέζεσαι το ναι σε όλους, μπορεί να αποβεί μοιραίο ακόμη και για την ίδια σου την υγεία, καθώς θα πιέζεσαι πολύ και αυτό θα συσσωρεύεται μέσα σου.Μάθε και το όχι! Είναι εξίσου πολύ δυνατή λέξη!

ΑΝ
Το υποθετικό αν, ποτέ μα ποτέ, δεν θα πραγματοποιήσει τους στόχους σου. Τι θα πει αν ήμουν πλούσιος θα ήμουν σε ένα πολυτελές θέρετρο για διακοπές. Αυτό καταγράφεται στο υποσυνείδητο και δε θα συμβεί ποτέ! Μάθε να λες θα το κάνω αυτό και μάλιστα όσο συντομότερα μπορώ.

Comments

comments

x
Please "like" us