Δες τι παθαίνεις αν είσαι κοντά σε θάλασσα!

By  |  0 Comments

Όσοι μένουν κοντά σε θάλασσα, χειμώνα –καλοκαίρι, έχουν μεγάλη τύχη. Οι θεραπευτικές της ιδιότητες είναι πολύ ισχυρές και μεγάλες. Περισσότερες μάλιστα από αυτές που χαρίζει το πράσινο της φύσης. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει νέα αμερικανική μελέτη που ήρθε στο φως της δημοσιότητας πριν λίγο καιρό.
Οι άνθρωποι που, από το σπίτι τους ή το γραφείο τους, βλέπουν τη θάλασσα κάθε μέρα, έχουν σημαντικά μικρότερο ψυχολογικό στρες, όπως υποστηρίζει η αμερικανο-νεοζηλανδική επιστημονική έρευνα.

Η μελέτη βρήκε ότι η θέα της θάλασσας είναι «ανώτερη» και από τη θέα του πρασίνου. Όσοι καθημερινά έβλεπαν δάση ή πάρκα από το σπίτι τους, δεν είχαν ανάλογο όφελος στην μείωση του στρες, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο!

Οι ερευνητές, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό «Health and Place», μελέτησαν τοπογραφικά και ιατρικά στοιχεία για τους κατοίκους της πρωτεύουσας Γουέλιγκτον της Ν.Ζηλανδίας, συσχετίζοντας τη θέα που είχε ο καθένας, με το επίπεδο του στρες του.

Γι’ αυτό αν είστε από τους τύπους που το άγχος σας έχει κυριεύσει, δοκιμάστε να κάνετε βόλτες στη θάλασσα. Μπορείτε μάλιστα τώρα το καλοκαίρι να πηγαίνετε πολύ πρωί, για να τρέχετε ή να κολυμπάτε. Θα σας βοηθήσει πολύ. Μια δοκιμή θα σας πείσει.

Comments

comments

x
Please "like" us