Διακοπές με το νεογέννητο: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

By  |  0 Comments

Αρκετοί γονείς που έχουν νεογέννητο μωράκι, είναι προβληματισμένοι τώρα το καλοκαίρι καθώς δεν ξέρουν αν επιτρέπονται οι διακοπές μαζί του. Εμείς απευθυνθήκαμε σε ειδικούς προκειμένου να μας δώσουν τις πολύτιμες συμβουλές τους.

Αν το μωρό σας είναι πάνω από 3 μηνών και ο παιδίατρος σας επιτρέπει τις διακοπές, τότε προσέξτε κάποια πράγματα, όσον αφορά το ταξίδι και τον προορισμό σας.

Με το αυτοκίνητο
Καλό είναι να τοποθετήσετε το μωρό σε ένα πορτ μπεμπέ, το οποίο στη συνέχεια θα δέσετε με ιμάντες, ώστε να ακινητοποιηθεί στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και να μην υπάρξει κίνδυνος σε περίπτωση απότομου φρεναρίσματος ή τρακαρίσματος. Ακόμη μπορείτε να το βάλετε στο παιδικό κάθισμα του αυτοκινήτου.

Μην οδηγείτε με κλειστά παράθυρα από φόβο μήπως κρυολογήσει το μωρό σας.Μπορείτε να του ρίξετε ένα σεντονάκι αν θεωρείτε ότι θα κρυώσει. Αν πάλι θέλετε να βάλετε κλιματισμό στο αυτοκίνητο, προσέξτε την θερμοκρασία και να μην πέφτει ο αέρας πάνω του.

Όσον αφορά την ώρα του ταξιδιού, προτιμότερο είναι να ταξιδέψετε νωρίς το πρωί με το πρώτο φως της ημέρας. Επιπλέον καλό είναι να αποφύγετε τις πολύωρες αποστάσεις. Διαλέξτε μια κοντινή περιοχή, αν το μωράκι σας είναι κάτω από 3 μηνών.

Με το καράβι
Αν ταξιδέψετε με καράβι, φροντίστε να μην κυκλοφορήσετε στους κοινόχρηστους χώρους του καραβιού με το μωρό αγκαλιά. Σκεφτείτε πόσα άτομα κυκλοφορούν μέσα στο πλοίο με συνάχι ή βήχα; Γιατί να το διακινδυνεύσετε; Μείνετε στην καμπίνα σας μέχρι να φτάσετε στον προορισμό σας.

 

Comments

comments

x
Please "like" us