Έφαγες παγωτό; Δες πόσες ώρες πρέπει να περπατήσεις για να κάψεις τις θερμίδες

By  |  0 Comments

Τι κι αν το καλοκαίρι φτάνει στο τέλος του, τα παγωτά δίνουν και παίρνουν. Έφαγες παγωτό και τώρα φοβάσαι ότι οι θερμίδες θα γίνουν κατευθείαν λίπος στο σώμα σου; Καταρχήν μην σε πιάνει πανικός. Υπάρχει λύση.Το ζωηρό περπάτημα είναι σίγουρα μια καλή λύση. Αν γνωρίζατε όμως πριν φάτε ένα παγωτό ξυλάκι ή έναν σοκολατένιο πύραυλο πόσο περπάτημα χρειάζεται για να τα κάψετε, θα είχατε περισσότερες πιθανότητες να φάτε λιγότερο και να καταναλώσετε λιγότερες θερμίδες, υποστηρίζουν οι επιστήμονες μετά την πρόσφατη μελέτη που έκαναν.

Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Texas Christian, χώρισαν 300 συμμετέχοντες 18-30 ετών σε τρεις ομάδες στις οποίες δόθηκαν τα ίδια μενού με μπέργκερ, σάντουιτς κοτόπουλου, σαλάτα, τηγανητές πατάτες, επιδόρπια, αναψυκτικό και νερό. Στα άτομα της πρώτης ομάδας το μενού δόθηκε χωρίς άλλες πληροφορίες, σε εκείνα της δεύτερης αναφέρονταν οι θερμίδες των γευμάτων, ενώ σε εκείνα της τρίτης δίνονταν πληροφορίες όσον αφορά το πόση ώρα άσκησης (όπως περπάτημα) θα έπρεπε να κάνουν για να «κάψουν» όσα θα έτρωγαν.

Το αποτέλεσμα της μελέτης ήταν ότι για τα άτομα της πρώτης και δεύτερης ομάδας δεν σημειώθηκε κάποια διαφορά όσον αφορά την κατανάλωση. Ωστόσο, για εκείνα που ενημερώθηκαν από το μενού για τα λεπτά άσκησης με τα οποία ισοδυναμούν οι διατροφικές τους επιλογές, η πρόσληψη θερμίδων μειώθηκε κατά 15%. Όσο για το πόση ώρα πρέπει να περπατάμε για να χάσουμε τις θερμίδες από τα παγωτά; Μία ώρα!!!

Comments

comments

x
Please "like" us