Έρευνα: Δες πού βοηθούν τα μαθήματα μαγειρικής στα παιδιά

By  |  0 Comments

Τα μαθήματα μαγειρικής είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να κάνεις σε ένα παιδί. Οι λόγοι μπορεί να μην είναι προφανείς, ωστόσο τους συμπεριλαμβάνει και τους αποκαλύπτει νέα ελληνική έρευνα. Μεταξύ άλλων, από τη μελέτη φάνηκε ότι κάποιες από τις δράσεις που εφαρμόστηκαν από το πρόγραμμα ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ έχουν θετικό αποτέλεσμα στις διατροφικές συνήθειες των παιδιών, όπως για παράδειγμα οι δράσεις μαγειρικής για παιδιά που φαίνεται να σχετίζονται με την αύξηση της κατανάλωσης λαχανικών κατά 0,33 μερίδες ανά ημέρα.

Αντίστοιχα, στην άλλη πλευρά του ενεργειακού ισοζυγίου, τα παιδιά στους δήμους όπου πραγματοποιήθηκαν δράσεις του προγράμματος φάνηκε ότι μείωσαν το χρόνο που αφιερώνουν σε καθιστικές δραστηριότητες τηλεθέασης κατά 13,2 λεπτά ημερησίως, μία αλλαγή που είναι προς τη σωστή κατεύθυνση μιας και γνωρίζουμε τη σχέση της αυξημένης παρακολούθησης τηλεόρασης με την παιδική παχυσαρκία.

Η έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάστηκαν στο 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής και Διαιτολογίας, πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Καθηγητή Διατροφικής Αγωγής και Αξιολόγησης, κ. Ιωάννη Μανιό.

Comments

comments

x
Please "like" us