Έρευνα: Δε φαντάζεσαι ποιες γυναίκες ζουν περισσότερο!

By  |  0 Comments

Οι γυναίκες, σύμφωνα με χιλιάδες μελέτες που έχουν γίνει κατά καιρούς, έχουν υψηλότερο προσδόκιμο ζωής σε σύγκριση με τους άντρες. Είναι πιο ανθεκτικές και μπορούν να αντέξουν πολλά. Μία νέα έρευνα έρχεται να προστεθεί στις προηγούμενες και να πάει ένα βήμα πιο πέρα, εξηγώντας ποιες γυναίκες ζουν περισσότερα χρόνια από ότι άλλες. Η απάντηση βρίσκεται στην εκκλησία. Ναι, σωστά διαβάσατε.

Οι γυναίκες που παρακολουθούν τη λειτουργία στην εκκλησία πάνω από μια φορά την εβδομάδα έχουν μειωμένο κίνδυνο κατά το ένα τρίτο (33%) να πεθάνουν πρόωρα και ζουν πέντε μήνες παραπάνω κατά μέσο όρο, σε σχέση με όσες δεν πάνε καθόλου στην εκκλησία, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

«Τα ευρήματά μας δείχνουν ότι πιθανώς υπάρχει κάτι σημαντικό στις θρησκευτικές λειτουργίες, πέρα από την μοναχική πνευματικότητα. Εν μέρει τα οφέλη από την εκκλησία πηγάζουν από την αύξηση της κοινωνικής υποστήριξης, την αποθάρρυνση του καπνίσματος, την μείωση της κατάθλιψης και την ανάπτυξη μιας πιο αισιόδοξης και ελπιδοφόρας οπτικής για τη ζωή, κάτι που βοηθάει τους ανθρώπους», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας.

Comments

comments

x
Please "like" us