Έρευνα: Δείτε τι προκαλεί στις γυναίκες η απιστία!

By  |  0 Comments

H απιστία είναι η πρώτη αιτία χωρισμού στα ζευγάρια. Ποιος πληγώνεται πιο πολύ; Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, οι γυναίκες πληγώνονται περισσότερο αν απατηθούν, αλλά στη συνέχεια γίνονται πιο δυνατές κι έτοιμες να βρουν τον επόμενο σύντροφο. Όσο για το τρίτο πρόσωπο; Τις απαντήσεις τις δίνει η νέα μελέτη.
Στην έρευνα του Πανεπιστημίου του Binghamton στη Νέα Υόρκη με επικεφαλής τον
Δρ Morris  συμμετείχαν 5705 άνθρωποι από 96 διαφορετικές χώρες. Τα ευρήματα έδειξαν πως οι γυναίκες πονούν περισσότερο στην αρχή ενός χωρισμού, αλλά βγαίνουν πιο δυνατές, ενώ οι άνδρες αρχικά είναι καλά, αλλά σε βάθος χρόνου νιώθουν πιο έντονα την απώλεια.

Αν μία γυναίκα απατηθεί, τα μαθήματα που παίρνει από αυτήν την εμπειρία είναι «εξελικτικά προσαρμοστικά» και τη βοηθούν να επιλέξει, μελλοντικά, έναν πολύ καλύτερο σύντροφο, αλλά και να βελτιωθεί και σε άλλους τομείς προσωπικής ανάπτυξης, πέραν της εύρεσης συντρόφου και της αναπαραγωγής, επισημαίνουν οι ειδικοί.

«Μία γυναίκα που χάνει τον σύντροφό της από μία άλλη γυναίκα, θα περάσει από μία περίοδο θλίψης, αλλά μέσα από μία τέτοια εμπειρία, αποκτά υψηλότερη νοημοσύνη που της επιτρέπει να ανιχνεύει καλύτερα στους άνδρες που θα γνωρίσει στο μέλλον, τα στοιχεία που μπορεί να σηματοδοτούν έναν χαμηλής αξίας σύντροφο. Ως εκ τούτου μακροπρόθεσμα κερδίζει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της έρευνας.

«Η άλλη γυναίκα αντίθετα είναι τώρα σε μία σχέση με έναν σύντροφο ο οποίος έχει να επιδείξει ένα ιστορικό εξαπάτησης και απιστίας», συνεχίζει. «Επομένως, μακροπρόθεσμα, χάνει».

Comments

comments

x
Please "like" us