Έρευνα: Η άσκηση δυναμώνει τη μνήμη!

By  |  0 Comments

Η γυμναστική μας χαρίζει ευεξία, υγεία ενώ μας βοηθάει να ισορροπήσουμε το βάρος μας. Φυσικά δεν είναι μόνο αυτά τα οφέλη της καθώς μία νέα έρευνα που ήρθε στο φως της δημοσιότητας αναφέρει ότι πλέον η άσκηση βελτιώνει τη μνήμη μας.

Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στα ξένα έντυπα με την ονομασία «The Fitness for the Ageing Brain Study» που έγινε από τους επιστήμονες του πανεπιστημίου της Δυτικής Αυστραλίας έδειξε ότι η σωματική άσκηση βοηθά τους ανθρώπους άνω των 50 ετών να ξεπεράσουν πολλά προβλήματα μνήμης που ενδεχομένως είχαν.

Περπατώντας 2 με 2,5 ώρες την εβδομάδα ή κάνοντας λίγο χορό ή κολύμπι μπορούν να βοηθήσουν τη μνήμη τους να είναι σε εγρήγορση και να μην παρουσιάζουν συμπτώματα άνοιας!
Στη μελέτη συμμετείχαν 170 εθελοντές για 18 μήνες, οι οποίοι είχαν κάποια προβλήματα μνήμης χωρίς όμως να έχουν διαταραχές άνοιας. Όπως είπαν οι ερευνητές, δε χρειάζεται κανείς να εξοντώνει τον οργανισμό του στη γυμναστική, να τρέχει μαραθώνιους ή να κάνει σκληρή προπόνηση απλά να συμπεριλάβει ένα μέτριας έντασης πρόγραμμα άσκησης που να τον ευχαριστεί στη ζωή του.

Comments

comments

x
Please "like" us