Έρευνα: Να γιατί δεν πρέπει να »σερφάρετε» με το κινητό σας τη νύχτα!

By  |  0 Comments

Μία από τις κακές συνήθειες που έχουμε είναι να σερφάρουμε στο κινητό μας τις βραδινές ώρες, όταν έχουμε σβήσει τα φώτα και ξαπλώνουμε στο κρεβάτι. Φυσικά μία νέα μελέτη που έχει έρθει στο φως της δημοσιότητας αναφέρει τους κινδύνους που μπορεί να προκληθούν από αυτήν την συνήθεια.

Σύμφωνα με το The New England Journal of Medicine έχουν καταγραφεί δύο διαφορετικές περιπτώσεις ασθενών, που έχαναν προσωρινά την όρασή τους, λόγω της εκτεταμένης χρήσης του smartphone τους στο σκοτάδι.Η πρώτη περίπτωση αναφέρεται σε μια νεαρή γυναίκα 22 ετών που τυφλωνόταν στο ένα της μάτι τα βράδια, επί πολλούς μήνες. Στη δεύτερη περίπτωση, μια γυναίκα 40 ετών ανέφερε ότι έχανε την όρασή της από το ένα μάτι, για περίπου 15 λεπτά κάθε πρωί.

Το ιατρικό προσωπικό που ανέλαβε τα περιστατικά, δεν διαπίστωσε αρχικά κάποιο πρόβλημα με την υγεία των δύο γυναικών. Μετά από συζητήσεις με τις ασθενείς όμως, οι γιατροί ανακάλυψαν το συνδετικό κρίκο ανάμεσα στις δύο περιπτώσεις: τη χρήση smartphone στο κρεβάτι.

Καλό είναι λοιπόν, σύμφωνα με τους ειδικούς, όταν σβήνετε τα φώτα, να απομακρύνετε το κινητό από το κρεβάτι και αν μπορείτε να το αποσυνδέσετε κι από το wi-fi.

Comments

comments

x
Please "like" us