Έρευνα: Πες μου τι σχέση έχεις να σου πω αν θα παντρευτείς!

By  |  0 Comments

Υπάρχουν πολλά είδη σχέσεων στην εποχή μας. Κάποια από αυτά καταλήγουν σε γάμο και κάποια σε χωρισμό. Εμείς σήμερα θα αναφερθούμε στην πρώτη κατηγορία. Μία νέα μελέτη έρχεται να δώσει τα πάνω κάτω σε ότι αφορά στο μέλλον της σχέσης! Με απλά και κατανοητά λόγια, οι επιστήμονες μετά τη μελέτη που έκαναν σε ζευγάρια κατέληξαν ανάλογα με την σχέση που είχαν μεταξύ τους,  αν θα ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ιλινόι ναγνώρισαν τέσσερα «μοτίβα δέσμευσης», καθένα από τα οποία αντιστοιχεί σε διαφορετικές πιθανότητες να καταλήξει η σχέση στο γάμο:

  1. 1. Δραματική σχέση (34% του δείγματος): Η σχέση χαρακτηρίζεται από πολλά σκαμπανεβάσματα και οι δύο σύντροφοι περνούν περισσότερο χρόνο χωριστά σε σύγκριση με τα υπόλοιπα μοτίβα δέσμευσης. Επίσης, η οικογένεια και το φιλικό περιβάλλον δεν υποστήριζαν ιδιαίτερα το ζευγάρι και τη συνέχεια της σχέσης.
  2. Σχέση που εστιάζει στο σύντροφο (30% του δείγματος): Σε αυτή τη σχέση, ο σύντροφος αποτελεί προτεραιότητα έναντι οποιασδήποτε άλλης παραμέτρου της ζωής, αν και παρατηρούνται πότε-πότε αλλαγές ανάλογα με το πόσο χρόνο περνούν μαζί οι δύο σύντροφοι.
  3. Κοινωνικά δραστήρια σχέση (19% του δείγματος): Η σχέση επηρεάζεται έντονα από τις αλληλεπιδράσεις των δύο συντρόφων με τον κοινωνικό τους περίγυρο (όπως φίλοι και συγγενείς), χωρίς όμως να παρατηρούνται σημαντικές αποκλίσεις.
  4. Σχέση με διαπληκτισμούς (12% του δείγματος): Ολόκληρη η σχέση περιστρέφεται γύρω από τις διαφωνίες. Το ζευγάρι περνά αρκετά συχνά κρίση, χωρίς όμως τις απότομες αλλαγές που παρατηρούνται στην πρώτη ομάδα.

Comments

comments

x
Please "like" us