Έρευνα-σοκ: Δες πού οδηγεί η μοναξιά!

By  |  0 Comments

Η μοναξιά είναι σημάδι της εποχής. Πολλοί άνθρωποι που δεν βρίσκουν το ταίρι τους, προτιμούν να μένουν στο σπίτι παρέα με την μοναξιά τους, χωρίς να βγαίνουν ούτε με φίλους τους. Μία μελέτη που είδε το φως της δημοσιότητας πριν από λίγο καιρό, έδειξε ότι ένας άνθρωπος που είναι μοναχικός έχει περισσότερες πιθανότητες πρόωρης θνησιμότητας. Όσο απίστευτο κι αν σας φαίνεται, αυτό είναι το σημαντικότερο συμπέρασμα της συγκεκριμένης μελέτης.

«Η μοναχική ζωή αποτελεί σημαντικό προάγγελο πρόωρης θνησιμότητας, ο οποίος είναι συγκρίσιμος με άλλους, ευρέως αποδεκτούς παράγοντες που υπονομεύουν την υγεία» δήλωσε χαρακτηριστικά η ερευνήτρια δρα Τζούλιαν Χολτ-Λούνσταντ. «Επομένως, πρέπει να τη λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη ως παράμετρο που απειλεί ευθέως τη δημόσια υγεία, ακριβώς όπως κάνουμε με άλλους παράγοντες όπως το κάπνισμα ή η παχυσαρκία».

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα επιστημονικά στοιχεία, στις δυνητικές συνέπειες της μοναξιάς συμπεριλαμβάνονται η κατάθλιψη, οι διαταραχές ύπνου, η εξασθένηση του ανοσοποιητικού συστήματος και η αύξηση του κινδύνου να εκδηλωθούν νοσήματα όπως η καρδιοπάθεια και ο καρκίνος.

Comments

comments

x
Please "like" us