Εσύ τις γνωρίζεις; Αυτές είναι οι τροφές που δεν έχουν ημερομηνία λήξης

By  |  0 Comments

Ποιος σας είπε ότι όλες οι τροφές έχουν ημερομηνία λήξεως; Υπάρχουν και κάποιες-που σίγουρα δεν γνωρίζεις-που είναι οι λεγόμενες ‘’αθάνατες’’.

Ποιες είναι μερικές από αυτές;

Μέλι

Το πιο ωφέλιμο για τον οργανισμό, δεν έχει ημερομηνία λήξης. Αυτή η τόσο θρεπτική γλυκιά τροφή δεν αλλοιώνεται με το πέρασμα του χρόνου, αν και μπορεί να αλλάξει χρώμα ή να κρυσταλλώσει.  Αν συμβεί το δεύτερο, βάλτε το βάζο σε μπεν μαρί και το μέλι σας θα αποκτήσει πάλι τη χαρακτηριστική ρευστή μορφή του. Για όλα τα προβλήματα υπάρχει κι η ανάλογη λύση.

melaki

Ζάχαρη

Θεωρείται το φυσικό συντηρητικό. Αυτό σημαίνει πως στην πραγματικότητα δεν χαλάει, εκτός κι αν εκτεθεί σε υγρασία που τότε πετρώνει. Γι΄αυτό προσέξτε πού την σηκώνετε κι αν το μέρος που τη φυλάσσετε είναι υγρό. Για να μη συμβεί αυτό διατηρείτε πάντα τη ζάχαρη σε αεροστεγώς κλεισμένο δοχείο.

zaxari

Αλάτι

Όπως ακριβώς και η ζάχαρη, έτσι και το αλάτι είναι ένα ισχυρό συντηρητικό και δεν χάνει ποτέ τη “νόστιμη” γεύση του, όσοι μήνες κι αν περάσουν.

alati

Ρύζι

Το ρύζι ανήκει κι αυτό στα τρόφιμα χωρίς ημερομηνία λήξης. Αν δε βρεις μέσα σου ζωύφια, τότε μπορείς να το καταναλώσεις όποτε θέλεις να το φας.

ryzi

Comments

comments

x
Please "like" us