Έχεις καναρίνι; Δες πώς πρέπει να το φροντίσεις

By  |  0 Comments

Μπορεί ένα καναρίνι να είναι εύκολο στην φροντίδα του σε σχέση με μία γάτα ή ένα σκύλο αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν έχει περιποίηση. Εμείς απευθυνθήκαμε σε ειδικούς προκειμένου να μας δώσουν τις πολύτιμες συμβουλές τους προτού αποφασίσετε να το πάρετε ως κατοικίδιο.

  • Η υγιεινή είναι το Α και το Ω. Όπως σε όλα τα ζωάκια έτσι και στα καναρίνια είναι πολύ σημαντική. Για να μείνετε, λοιπόν, και οι δύο ασφαλείς, πλύνε πάντα τα χέρια σου πριν και αφού ασχοληθείς μαζί τους, διατήρησε το κλουβί τους όσο πιο καθαρό γίνεται και φρόντισε να καθαρίζεις κάθε μέρα σχολαστικά τα δοχεία με την τροφή και το νερό τους.
  • Το σπίτι σου πρέπει να είναι ασφαλές για το καναρίνι. Τι θέλουμε να πούμε; Κάθε λίγες εβδομάδες ρίξε μια ματιά στο σπίτι για να δεις αν υπάρχουν πιθανοί κίνδυνοι που μπορούν να απειλήσουν την ακεραιότητα του φτερωτού σου φίλου. Αν εντοπίσεις κάτι, διόρθωσέ το αμέσως για να αποφύγεις περαιτέρω προβλήματα.
  • Η διατροφή τους πρέπει να είναι κατάλληλη και να μην τους δίνεις ότι να ναι. Τα καναρίνια δεν μπορούν να επιβιώσουν με μια δίαιτα που περιλαμβάνει αποκλειστικά σπόρους και πέλετ (pellets). Μπορεί να είναι πιο βολικό για σένα να αγοράζεις απλώς μια σακούλα τροφής στο κατάστημα και να τη ρίχνεις στο μπολ καθημερινά, αλλά να θυμάσαι ότι τα πουλιά έχουν επίσης ανάγκη από φρέσκια τροφή στη δίαιτά τους για να προσλάβουν όλα τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζονται για να παραμείνουν υγιή.
  • Μην παραλείψεις τις επισκέψεις σε κτηνίατρο. Επίσης αν παρατηρήσεις κάτι διαφορετικό πάνω τους μην το αμελήσεις. Ο ειδικός θα σου εξηγήσει τα πάντα.

Comments

comments

x
Please "like" us