Έχεις περίοδο και θέλεις να μπεις στη θάλασσα; Οι μύθοι και οι αλήθειες γύρω από αυτό

By  |  0 Comments

Έχεις φύγει διακοπές και αντί να απολαύσεις το μπάνιο στη θάλασσα, απολαμβάνεις μόνο το δωμάτιο του ξενοδοχείου σου γιατί σου ήρθε περίοδος; Καταρχήν αυτό το έκαναν παλαιότερα οι γυναίκες που δεν είχαν ανακαλυφθεί τα ταμπόν. Εμείς απευθυνθήκαμε σε ειδικούς προκειμένου να μας δώσουν τις πολύτιμες συμβουλές τους γύρω από το θέμα αυτό μιας και οι πιο πολλές γυναίκες δεν είναι σωστά ενημερωμένες.

Όταν η ροή της περιόδου είναι φυσιολογική, η γυναίκα χρησιμοποιώντας το ταμπόν και ακολουθώντας αυστηρά τις οδηγίες του, μπορεί να κάνει άφοβα μπάνιο. Ωστόσο αν ποναει ή έχει μεγάλη ροή, καλύτερα να αποφεύγεται το μπάνιο τις πρώτες ημέρες. Εφόσον τηρούνται κάποιοι κανόνες (χρήση ταμπόν, συχνή αλλαγή μαγιό) οι πιθανότητες για λοιμώξεις δεν αυξάνονται, οπότε πρέπει να έχετε τα μάτια σας δεκατέσσερα και το μυαλό στη θέση του!
Κάθε φορά που μπαίνετε στη θάλασσα, καλό είναι να πηγαίνετε να αλλάζετε εκτός από ταμπόν και μαγιό για να μη μένει καθόλου υγρασία στην κοιλιά σας και στην ευαίσθητη περιοχή. Μερικές γυναίκες φοβούνται ότι η επαφή με το νερό θα τους προκαλέσει πόνο.
Κάποιες φορές οι γυναίκες αναφέρουν ότι, ειδικά τις πρώτες μέρες της περιόδου, μπορεί να πονούν λίγο παραπάνω. Ωστόσο, ο πόνος αυτός δεν οφείλεται στην επαφή με το νερό, αλλά πρόκειται για πόνο της περιόδου, ο οποίος ούτως ή άλλως θα υπήρχε. Τώρα τι γίνεται στις περιπτώσεις που η περίοδος σταματήσει; Αυτό είναι λογικό να συμβεί, αλλά μέχρι στιγμής οι ειδικοί δεν έχουν να δώσουν απάντηση για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό.

Comments

comments

x
Please "like" us