Γυμνάζεσαι στο νέφος; Δες τι μπορείς να πάθεις!

By  |  0 Comments

Η γυμναστική κάνει τεράστιο καλό στην υγεία και αυτό θα φανεί με το πέρασμα των χρόνων. Δεν είναι κάτι που το λέμε εμείς, αλλά έχει αποδειχθεί κατά καιρούς σε έρευνες που έχουν γίνει. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που ζεις σε μεγάλη πόλη και εκτίθεσαι στο νέφος ενώ κάνεις γυμναστική; Μπορεί να κινδυνεύσει η υγεία σου; Την απάντηση δίνουν ερευνητές μετά από πρόσφατη μελέτη που έκαναν.

Περπάτημα και ποδήλατο, ωφελούν σημαντικά την υγεία ακόμη και μέσα στην πόλη αντισταθμίζοντας τις επιβλαβείς συνέπειες από την ατμοσφαιρική ρύπανση, σύμφωνα με νέα βρετανική επιστημονική έρευνα που φέρνει τα πάνω κάτω!

Μην κλείνεσαι λοιπόν σε ένα γυμναστήριο, καλοκαιριάτικα! Οι ερευνητές της Μονάδας Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ, με επικεφαλής τον δρα Μάρκο Ταΐνιο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό προληπτικής ιατρικής «Preventive Medicine», ανέλυσαν στοιχεία από διάφορες επιδημιολογικές μελέτες, συγκρίνοντας τα υπέρ και τα κατά της σωματικής άσκησης, σε σχέση με την ατμοσφαιρική ρύπανση σε διάφορες τοποθεσίες παγκοσμίως.

Οι επιστήμονες κατέληξαν ότι το ισοζύγιο γίνεται αρνητικό  για κάποιον που ζει σε μια πόλη με μέση ατμοσφαιρική ρύπανση, μόνο αν κάνει ποδήλατο πάνω από επτά ώρες τη μέρα ή περπατά πάνω από 16 ώρες.

Comments

comments

x
Please "like" us