Τζίντζερ: Όσα πρέπει να μάθεις για την σούπερ τροφή και κανείς δεν σου έχει πει!

By  |  0 Comments

Τελευταία υπάρχει μία τάση για την υγιεινή διατροφή και τις σούπερ τροφές. Μία από αυτές είναι και το τζίντζερ, η λεγόμενη πιπερόριζα. Το μικρό ανθρωπάκι-έτσι μοιάζει-έχει απίστευτες ιδιότητες που τώρα έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Ποιες είναι αυτές;

Σύμφωνα με τη Mayo Clinic, το τζίντζερ μπορεί να βοηθήσει στη ναυτία και την τάση προς έμετο που προκαλείται από τις χημειοθεραπείες στις οποίες υποβάλλονται οι καρκινοπαθείς. Ωστόσο κανένας ασθενής δεν πρέπει να το χρησιμοποιήσει για τον σκοπό αυτό, εάν δεν ενημερώσει πρώτα τον γιατρό του καθώς θα σου εξηγήσει τη δοσολογία.

Γαστρικές διαταραχές. Μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση τζίντζερ πριν από ένα γεύμα επιταχύνει την κένωση του στομάχου και αυτό μπορεί να βοηθήσει άτομα που υποφέρουν από δυσπεψία. Ωστόσο αν έχεις χρόνια προβλήματα πέψης, καλό ειναι να επισκεφθείς πρώτα έναν ειδικό.

Ανακούφιση του πόνου. Το τζίντζερ φαίνεται να είναι αποτελεσματικό στη μείωση του πόνου των μυών που προκαλείται από την άσκηση στην οποία καταπονούνται οι μύες. Μελέτη του Πανεπιστημίου της Τζώρτζια έδειξε ότι η καθημερινή λήψη τζίντζερ είχε σαν αποτέλεσμα τη μείωση κατά 25% του μυϊκού πόνου.

Φλεγμονή. Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Cancer Prevention Research» έδειξε ότι η λήψη συμπληρώματος τζίντζερ έχει ως αποτέλεσμα τη βελτίωση δεικτών φλεγμονής στο παχύ έντερο.

Comments

comments

x
Please "like" us