H πιο γλυκιά εκδοχή για να απολαύσεις τα ξερά σύκα!

By  |  0 Comments

Από τη Χαρά Βλαμάκη

Είναι από τα πιο νόστιμα καλοκαιρινά φρούτα και τώρα που τελειώνει η εποχή τους, μπορείς να βρεις πολλά αποξηραμένα σύκα! Και τι καλύτερο από το να φτιάξεις με αυτά γλυκά του κουταλιού ! Πολλές φορές τα γλυκά του κουταλιού δεν πετυχαίνουν ή θέλουν πολλή ώρα, όμως αυτό που σου προτείνουμε είναι ένα από τα πιο εύκολα και νόστιμα! Αυτό που χρειάζεσαι είναι ξερά σύκα, μυρωδικά και κρασί και σε 30’ είναι έτοιμο! Ταιριάζει καταπληκτικά με γιαούρτι, σαντιγύ ή παγωτό!

Υλικά

1 κιλό ξερά σύκα

300 γρ. ζάχαρη

250 γρ. λευκό κρασί

200 γρ. νερό

1 κλωναράκι κανέλα

2-3 γαρίφαλα

Εκτέλεση

Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10’ τη ζάχαρη, το νερό, το κρασί και τα μυρωδικά. Στη συνέχει προσθέτουμε τα σύκα (κομμένα στη μέση) και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 20’. Βάζουμε το γλυκό σε αποστειρωμένο βαζάκι. Καλή απόλαυση!

 

Comments

comments

x
Please "like" us