Καλοκαίρι: Αυτές είναι οι λοιμώξεις των παιδιών που πρέπει να προσέξετε

By  |  0 Comments

Το καλοκαίρι όλοι οι άνθρωποι είμαστε πιο ελεύθεροι και πιο χαλαροί. Οι κανόνες υγιεινής δεν είναι τόσο αυστηροί κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι λοιμώξεις των παιδιών να κάνουν πάρτι. Απευθυνθήκαμε σε ειδικούς προκειμένου να μας παρουσιάσουν τις πιο συχνές.

‘Αφθες: η πιο συνηθισμένη μορφή ενδοστοματικού έλκους, ιδιαίτερα την άνοιξη και τους καλοκαιρινούς μήνες.  Οι άφθες είναι λευκές ελκώσεις που εμφανίζονται κυρίως στην ένωση των ούλων με τα χείλη (γι’αυτό και φαίνονται καλύτερα όταν τραβήξουμε τα χείλη). Καλό είναι το παιδί όταν πιάνει την άμμο, να μη βάζει τα χέρια του στο στόμα.

Ερπητική ουλοστοματίτιδα : . Οφείλεται στον ιό του έρπητα, τύπου Ι, και εμφανίζεται ταυτόχρονα με υψηλό πυρετό. Τα ούλα είναι διογκωμένα και ματώνουν, ενώ εμφανίζονται και φυσαλίδες οι οποίες σπάνε, αφήνοντας λευκα έλκη. Δώστε στο παιδί όσα περισσότερα υγρά μπορείτε.

Ανεμοβλογιά: αν και δίνει συμπτώματα σε όλο το δέρμα, σε ήπιες μορφές , μπορεί να εντοπίζεται και μόνο στο στόμα με εξελκώσεις. Η αντιμετώπιση της είναι καθαρά συμπτωματική.

Ιός Coxsakie A: . Η πιο γνωστή λοίμωξη είναι η νόσος χειρών-ποδιών-στόματος , όπως είναι ευρέως γνωστή. Κανει υψηλό πυρετό και κακουχία. Η αντιμετώπισή της ίναι και εδώ συμτωματική, με καλή στοματική υγιεινή και επαρκή υδάτωση του ασθενούς

 

Comments

comments

x
Please "like" us