Οι ειδικοί απαντούν στο κάθε πότε πρέπει να κάνεις μπάνιο τον σκύλο σου

By  |  0 Comments

Όσοι έχουν σκύλο στο σπίτι και τον πηγαίνουν καθημερινά βόλτα, θα γνωρίζουν από πρώτο χέρι ότι θα έρθει η μέρα της εβδομάδας που πρέπει να οπλιστούν με υπομονή και δύναμη (αν είναι μεγάλος) για να του κάνουν το μπάνιο του. Εσύ γνωρίζεις κάθε πότε πρέπει να γίνεται αυτή η διαδικασία; Αν όχι, εμείς απευθυνθήκαμε σε ειδικούς για να σου λύσουν την κάθε απορία που έχεις.

Αν έχει πιτσιλιστεί ο σκύλος σας από κάποιο περαστικό αυτοκίνητο, εννοείτε και πρέπει να μην περιμένετε τη συγκεκριμένη μέρα που τον πλένετε αλλά να τον πλύνετε αμέσως.  Αν ζει μέσα στο σπίτι και είναι σχετικά καθαρό,  τότε το χειμώνα επαρκεί ένα μπάνιο μια φορά τους δύο μήνες.
Την άνοιξη και το καλοκαίρι  μπορείτε να το πλένετε μια φορά κάθε δέκα μέρες ή μία φορά το μήνα. Το μπάνια γίνεται με διάφορα σαμπουάν που μπορείτε να προμηθευτείτε. Υπάρχουν και διάφορα φαρμακευτικά σαμπουάν που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πλύσεις σε παθήσεις δέρματος. Ωστόσο επειδή κάθε σκυλί είναι διαφορετικό αυτό που οφείλεις να κάνεις, είναι να ρωτήσεις τον κτηνίατρο που το παρακολουθεί.

Comments

comments

x
Please "like" us