Κατοικίδια και γιορτές: Να τι πρέπει να προσέξεις!

By  |  0 Comments

Τώρα τις γιορτές τα κατοικίδιά μας, θέλουν μεγάλη προσοχή για να μην τραυματιστούν καθώς εγκυμονούν αρκετοί κίνδυνοι. Από το χριστουγεννιάτικο δέντρο μέχρι τις κορδέλες από τα δώρα. Εμείς απευθυνθήκαμε σε ειδικούς προκειμένου να μας δώσουν τις πολύτιμες συμβουλές τους.

pets

Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους των Χριστουγέννων, κυρίως για γάτες που θέλουν να σκαρφαλώσουν σε αυτό! Αν το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας είναι ένα ζωντανό έλατο, προσέξτε τις βελόνες που μπορεί να τρυπήσουν το στομάχι του ζώου σας αν τις καταπιεί.

pett

Λαμπάκια. Κρύψτε τα καλώδια κάτω από το χαλί και ποτέ μην τα αφήνετε στην πρίζα. Η ηλεκτροπληξία καραδοκεί.

petschr

Κορδέλες, σακούλες και περιτυλίγματα. Μόλις ανοίξετε τα δώρα, πετάξτε τα αμέσως. Το παιχνίδι με αυτά τα αντικείμενα μπορεί να στοιχίσει τη ζωή του κατοικίδιού σας καθώς υπήρξαν περιπτώσεις στο παρελθόν που βρήκαν φρικτό θάνατο από πνιγμό.

Κεριά και τζάκι. Μην αφήνετε το τζάκι χωρίς την προστατευτική σήτα. Προσοχή και στα κεριά, η φλόγα των οποίων αποτελεί ένα ωραιότατο παιχνίδι για τις γάτες.

petschri

Γιορτινό φαγητό. Δε χρειάζεται να δοκιμάσουν τα χριστουγεννιάτικα εδέσματα τα κατοικίδιά σας καθώς δεν έχουν το ίδιο στομάχι με σας. Κρίμα είναι να ταλαιπωρηθεί ο τετράποδος φίλος σας τέτοιες μέρες με στομαχικά προβλήματα.

Μπάλες και στολίδια. Επιλέξτε τα πλαστικά, αν δεν θέλετε τα κατοικίδιά σας να κόψουν τα πατουσάκια τους.

petss

Καλεσμένοι και πόρτα. Πολλοί σκύλοι και γάτες χάνονται τώρα στις γιορτές επειδή στρεσάρονται από τις επισκέψεις των «άγνωστων» καλεσμένων μας. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να τα απομονώσετε σε ένα μικρό δωματιάκι για λίγες ώρες.

petchr

Χρόνια πολλά!

Comments

comments

x
Please "like" us