Κι όμως: Αυτές οι κακές συνήθειες κάνουν καλό στην ψυχολογία μας

By  |  0 Comments

Οι κακές συνήθειες συνήθως βλάπτουν την υγεία μας. Υπάρχουν όμως και μερικές που θεωρούνται ενοχλητικές για τους άλλους, σε μας όμως κάνουν καλό στην ψυχολογία μας. Πάμε να τις δούμε μαζί αναλυτικά!

Αναβλητικότητα

Ίσως πολύ να την θεωρούν δείγμα τεμπελιάς όμως οι ειδικοί επισημαίνουν πως μπορεί να οφείλεται στη δημιουργικότητα ενός ατόμου. Κάποιος που καθυστερεί να κάνει κάτι, ίσως να περιμένει την κατάλληλη ευκαιρία για να ενεργήσει, να χρειάζεται χρόνο για να αφομοιώσει νέες πληροφορίες και δεδομένα ή να θέλει να βελτιώσει και να αναπτύξει τις ιδέες του.

Αργοπορία

Σίγουρα δε θα σου αρέσει να δώσεις ραντεβού και να σε στήσουν. Οι άνθρωποι που καθυστερούν στα ραντεβού τους, συνήθως είναι πολυάσχολοι, έχουν πολλά ενδιαφέροντα και τους αρέσει να καταπιάνονται με διαφορετικές εργασίες. Η εργατικότητά τους όμως τους κάνει να χάνουν την αίσθηση του χρόνου καθώς θεωρούν πως θα μπορέσουν να τα προλάβουν όλα.

Το μάσημα τσίχλας

Μπορεί να θεωρείται εκνευριστικό ή αγένεια,  όμως αυτή η συνήθεια αυξάνει την παραγωγικότητα, βοηθά στην αποβολή του στρες μειώνοντας τα επίπεδα κορτιζόλης και κρατά τον εγκέφαλό μας σε εγρήγορση.

Comments

comments

x
Please "like" us