Κι όμως αυτό δεν το γνωρίζεις: Αυτοί είναι οι ξηροί καρποί που παχαίνουν!

By  |  0 Comments

Οι ξηροί καρποί θεωρούνται από τα super food που πρέπει να καταναλώνουμε τακτικά. Βέβαια αν θεωρείς ότι δεν είναι παχυντικοί κάνεις μεγάλο λάθος καθώς υπάρχουν μερικοί από αυτούς που αν το παρατραβήξεις, θα βάλεις κιλά μιας και θα σου προσθέσουν πολλές θερμίδες.

Καρύδια

689 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια
Είναι σύμμαχοι της  καρδιάς και των αρτηριών, αφού περιέχουν τα ευεργετικά Ω-3 λιπαρά οξέα (6,64 mg) και μειώνουν τα επίπεδα της LDL ή «κακής» χοληστερόλης.

Φιστίκια Αιγίνης
608 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια
Εάν κουράζεστε εύκολα, τα φιστίκια Αιγίνης είναι εξαιρετική επιλογή καθώς είναι οι πιο πλούσιοι σε σίδηρο ξηροί καρποί (7,3 mg στα 100 γραμμ.), που βοηθά στη μεταφορά του οξυγόνου στους ιστούς.

Κάσιους
598 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια
Περιέχουν υψηλές ποσότητες ψευδαργύρου, το οποίο δυναμώνει πολύ το ανοσοποιητικό σύστημα.

Φουντούκια
655 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια
Είναι πηγή βιταμίνης Ε, η οποία έχει αντιγηραντικές ιδιότητες και προλαμβάνει την οξείδωση των πολυακόρεστων λιπαρών οξέων που βρίσκονται στις κυτταρικές μεβράνες. Τα 100 γραμμ. έχουν 15 mg βιταμίνης Ε.

Φυστίκια αράπικα
598 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια
Αν δεν είσαι φαν του κρέατος και των μανιταριών, να ξέρεις ότι είναι μεγάλη  πηγή πρωτεινών.  Σε 100 γραμμ. υπάρχουν τουλάχιστον 29 γραμμ. πρωτεϊνών (περισσότερες από οποιονδήποτε άλλο ξηρό καρπό).

Πεκάν
705 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια
Περιέχουν καλές ποσότητες χαλκού (1,5 mg στα 100 γραμμ.), μεταλλικού στοιχείου που ενισχύει την παραγωγή ελαστίνης και διατηρεί τα μαλλιά γερά και λαμπερά.

Comments

comments

x
Please "like" us