Κι όμως: Δε πάει ο νους σου ποιοι απολαμβάνουν καλύτερα το σεξ

By  |  0 Comments

Απολαμβάνεις το σεξ; Την κάθε του στιγμή; Τότε ανήκεις στους τυχερούς. Το ήξερες ότι η απόλαυση του σεξ συνδέεται άμεσα με τη διατροφή μας; Νέα μελέτη που ήρθε στο φως της δημοσιότητας αποκαλύπτει πως οι χορτοφάγοι έχουν καλύτερη σεξουαλική ζωή από τους κρεατοφάγους!

Πώς εξηγείται αυτό επιστημονικά; Τα συστατικά ορισμένων φυτικών προϊόντων μπορεί να επηρεάζουν τα ορμονικά επίπεδα, αυξάνοντας έτσι την ερωτική επιθυμία και δραστηριότητα.

Οι επιστήμονες του Τμήματος  Ανθρωπολογίας του πανεπιστημίου ΜακΓκιλ, στον Καναδά μελέτησαν μία ομάδα από κόκκινους πιθήκους του γένους colobus στην Ουγκάντα για 11 μήνες. Όλο αυτό το διάστημα σημείωναν τις διατροφικές τους συνήθειες. Αυτό που παρατήρησαν είναι ότι όσο περισσότερο έτρωγαν τα φύλλα ενός φυτού που λέγεται millettia dura, τόσο υψηλότερα ήταν τα επίπεδα της οιστραδιόλης και της κορτιζόλης στον οργανισμό τους.

Η οιστραδιόλη για όσους δεν γνωρίζουν,  είναι ορμόνη του σεξ, ενώ η κορτιζόλη είναι η ορμόνη του στρες αλλά και της επιθετικότητας.

Στην συνέχεια του πειράματος και της μελέτης, κατέγραψαν την επιθετικότητα των ζώων, τους καυγάδες που είχαν μεταξύ τους. Αυτό που παρατήρησαν ήταν πως όταν αυξάνονταν τα επίπεδα οιστραδιόλης και κορτιζόλης στο αίμα τους, οι πίθηκοι περνούσαν περισσότερο χρόνο κάνοντας σεξ και λιγότερο χρόνο στον καλλωπισμό.

Comments

comments

x
Please "like" us