Κι όμως: Μπορείς να κατακτήσεις κι εσύ την πραγματική ευτυχία στη ζωή σου

By  |  0 Comments

Τι είναι ευτυχία; Σίγουρα ο καθένας μας προσδιορίζει την απάντηση με διαφορετικό τρόπο. Στην πραγματικότητα κανείς δεν μπορεί να σου απαντήσει στο 100% τι σημαίνει για εκείνον. Ωστόσο υπάρχουν λέξεις που συνδέονται με αυτήν. Το γέλιο, η αγάπη, η ευγνωμοσύνη. Αν εσύ νιώθεις εγκλωβισμένος και δεν βλέπεις πουθενά μία διέξοδο φωτός είμαστε εδώ για να σου δείξουμε τον σωστό δρόμο.

Από τη Μαρκέλλα Σαράιχα

Επιδίωξε την πρωινή ηρεμία
Mε το που ξυπνήσεις χαμογέλασε και νιώσε ευγνωμοσύνη γι’ αυτό το θείο δώρο που σου δόθηκε και σήμερα. Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Αν μπορείς κάνε διαλογισμό, ή πρωινές ασκήσεις yoga προκειμένου να απελευθερωθούν οι ορμόνες της χαράς, οι ενδορφίνες. Φάε ένα πρωινό με υγιεινές τροφές και πιες ένα φυσικό χυμό ή ένα smoothie.

Άκου το σώμα σου
Οι χαρούμενοι άνθρωποι που έχουν βρει το νόημα της ζωής ,βοηθούν το σώμα τους να δουλεύει για αυτούς. Γυμνάζονται, δεν τρώνε ούτε πίνουν παραπάνω από όσο χωράει η κοιλιά τους και μπορούν να επεξεργαστούν τα όργανά τους και όταν είναι κουρασμένοι, ξεκουράζονται. Κάνε κι εσύ το ίδιο. Όλα είναι μία συνήθεια.

Μην ξεχνάς να να είσαι ευγνώμων
Μην γκρινιάζεις για τις δυσκολίες που σου έχουν έρθει. Ακόμη κι αν έχεις να αντιμετωπίσεις ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, δες το σαν μία δοκιμασία. Όλα ξεπερνιούνται με πίστη, δύναμη και φως. Μην ξεχνάς ότι από το σκοτάδι έρχεται το φως. Να νιώσεις ευγνωμοσύνη για αυτή τη δυσκολία γιατί σου ήρθε για να σου μάθει κάτι. Ίσως πρέπει να αλλάξεις κάτι.

Το γέλιο και η ευγένεια βοηθούν

Το χαμόγελο και η ευγένεια, είναι δύο συστατικά απαραίτητα για τη ζωή, τα οποία εκτός των άλλων είναι μεταδοτικά. Αν περπατάς σε ένα μονοπάτι γεμάτο χαρά και γέλιο, θα βρεις συνοδοιπόρους που θέλουν να το μοιραστούν και να το μεγαλώσουν.

Comments

comments

x
Please "like" us