Κόκκινοι και κίτρινοι τοίχοι σπιτιού: Μάθε πού θα σου κάνουν καλό

By  |  0 Comments

Σε λίγο καιρό μπαίνουμε στο φθινόπωρο και οι περισσότεροι από μας θέλουμε να κάνουμε αλλαγές στο σπίτι μας. Συνήθως όσοι έχουν budget βάζουν το χέρι στην τσέπη και βάφουν όλο το σπίτι αν έχουν χρόνια να το κάνουν. Νέα μελέτη που ήρθε πριν λίγο καιρό στο φως της δημοσιότητας προτρέπει τον κόσμο να βάψει τους τοίχους του σπιτιού του, σε κίτρινους και κόκκινους τόνους. Ο λόγος; Προσφέρει μεγαλύτερη συγκέντρωση!

Η έρευνα έδειξε  ότι το το κόκκινο, το κίτρινο, αλλά και το μπλε χρώμα στους τοίχους ενισχύουν τη συγκέντρωση κατά τη μελέτη.  Παρά το γεγονός ότι οι φοιτητές που έλαβαν μέρος στο πείραμα δήλωσαν αρχικά ότι προτιμούν να μελετούν σε δωμάτια βαμμένα σε παστέλ αποχρώσεις μιας και νιώθουν περισσότερο άνετοι, τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι τελικά μελετούν καλύτερα σε έντονα βαμμένους χώρους με κόκκινες και κίτρινες αποχρώσεις!

«Όταν το μάθημα είναι δύσκολο και απαιτεί μεγαλύτερη προσπάθεια από πλευράς του φοιτητή, τότε τα έντονα χρώματα φαίνεται να αυξάνουν την εγρήγορση στο ιδανικό επίπεδο» επισημαίνουν οι ερευνητές.

Μήπως ήρθε ο καιρός για αλλαγές;

Comments

comments

x
Please "like" us