Μάθε πώς να φροντίζεις σωστά τα νύχια που μεγαλώνουν στραβά

By  |  0 Comments

Όταν τα νύχια μας μεγαλώνουν στραβά, εκτός από πόνο μας προκαλούν και μία έντονη αδιαθεσία καθώς μας ενοχλούν τόσο στο περπάτημα όσο και όταν είμαστε ξαπλωμένες. Τι μπορούμε να κάνουμε γι΄αυτό; Απευθυνθήκαμε στους ειδικούς και μας έδωσαν τις πολύτιμες συμβουλές τους όπου και σας τις παρουσιάζουμε παρακάτω.

  • Ποδόλουτρο για να μαλακώσει το δέρμα
    Θα πρέπει να κάνεις ποδόλουτρο δύο με τέσσερις φορές την εβδομάδα, για περίπου μισή ώρα,προκειμένου να φροντίσεις και για την υγιεινή των ποδιών σου.
  • Βάλε ένα κομμάτι βαμβάκι κάτω από το νύχι
    Πάρε ένα μικρό κομμάτι βαμβάκι και στρίψ’ το με τα δάχτυλα σου, ώστε να γίνει ένα λεπτό ρολό. Έπειτα, σήκωσε ελαφρά το νύχι σου στο σημείο που έχει μπει στο δέρμα και προσεκτικά βάλτο από κάτω, ώστε να το χωρίσεις από το δέρμα. Στην αρχή θα πονέσεις πολύ, αλλά στην συνέχεια θα ανακουφιστείς πολύ.
  • Θεράπευσε τον πόνο με απλά υλικά
    Βάλε μηλόξυδο με μία μπατονέτα πάνω στην πληγή, αρκετές φορές την ημέρα. Το μηλόξυδο έχει την ιδιότητα να θρέφει το δέρμα και να βοηθά στην πρόληψη των λοιμώξεων. Προσοχή όμως. Αν ο πόνος δεν περνάει,πήγαινε κατευθείαν στο γιατρό γιατί μπορεί ήδη να έχει μολυνθεί.

 

Comments

comments

x
Please "like" us