Μάθε τι εμβόλια χρειάζεται η γάτα σου

By  |  0 Comments

Πήρες γατάκι για πρώτη φορά και δεν έχεις ιδέα για τον εμβολιασμό του; Μην αγχώνεσαι! Εμείς είμαστε εδώ για να σου λύσουμε την όποια απορία έχεις γύρω από το θέμα αυτό. Τα εμβόλια οι κτηνίατροι τα χωρίζουν σε core εμβόλια και μη βασικά εμβόλια. Τα core εμβόλια θα μπορούσαν να θεωρηθούν απαραίτητα για όλες τις γάτες, ενώ τα μη βασικά εμβόλια χορηγούνται ανάλογα με τη γάτα. Οι αποφάσεις που καθορίζουν τη χορήγηση των μη βασικών εμβολίων βασίζονται στην ηλικία, τον τρόπο ζωής της γάτας και την επαφή της με άλλες γάτες.

Πότε πρέπει να γίνει ο εμβολιασμός;

Όλες οι γάτες πρέπει να εμβολιαστούν με τα εμβόλια δύο δόσεων σε διάστημα τριών έως τεσσάρων εβδομάδων από την ηλικία των περίπου εννέα εβδομάδων.

Ποια είναι τα Core εμβόλια;

Πανλευκοπενία των αιλουροειδών

Ο ιός της πανλευκοπενίας είναι σοβαρή και συχνά θανατηφόρα ασθένεια. Ο εμβολιασμός είναι πολύ αποτελεσματικός και απαραίτητος, όπως και θα σας πει από κοντά ο κτηνίατρος.

Ερπητοϊός των αιλουροειδών

Μόλις μολυνθούν από τον ερπητοϊό της γάτας, οι γάτες θα παρουσιάσουν συμπτώματα γρίπης για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Παρά το γεγονός ότι οι κλινικές ενδείξεις φθίνουν, ο ιός παραμένει λανθάνων μέσα στο σώμα, προκαλώντας υποτροπιάζοντα επεισόδια λοιμώξεων του αναπνευστικού συστήματος και / ή προβλήματα όρασης.

Καλικοϊός των αιλουροειδών

Όπως και με τον ερπητοϊό, ο καλικοϊός προκαλεί τη γρίπη της γάτας, συχνά με έλκη του στόματος. Οι γάτες μπορούν να απαλλαγούν μόνες τους από την ασθένεια ή να υποστούν χρόνια λοίμωξη.

Comments

comments

x
Please "like" us