Μάθε τι μπορούν να σου προκαλέσουν οι στερητικές δίαιτες!

By  |  0 Comments

Όσο πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι, όλο και περισσότερες  γυναίκες στρέφονται στην γρήγορη λύση του αδυνατίσματος, που δεν είναι άλλη από τις στερητικές δίαιτες. Μάλιστα ένα μεγάλο ποσοστό βρίσκει μια από αυτές στο διαδίκτυο και την ακολουθεί, βάζοντας ακόμη και την υγεία του σε κίνδυνο. Σύμφωνα με νέα έρευνα που ήρθε στο φως της δημοσιότητας πριν από λίγο καιρό, οι δίαιτες αυτές, οδηγούν πιο γρήγορα στην οστεοπόρωση.

Συγκεκριμένα, ο αποκλεισμός τροφών πλούσιων σε ασβέστιο, όπως το τυρί, το γάλα και τα άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα, δεν επηρεάζει μόνο την υγεία των οστών, αλλά και τα δόντια, την υγεία της καρδιάς και την πήξη του αίματος.

Σύμφωνα με έρευνα της Daily Mail, πάνω από τρεις στις δέκα γυναίκες θέλουν τόσο απεγνωσμένα να αδυνατίσουν εύκολα και γρήγορα, ώστε κόβουν ολόκληρες ομάδες τροφίμων από το διαιτολόγιό τους – με τα τρόφιμα που περιέχουν ασβέστιο να είναι τα επικρατέστερα.

Όπως αναφέρει το Ελληνικό Ίδρυμα Οστεοπόρωσης, το 19,2% των Ελληνίδων ηλικίας άνω των 50 ετών έχει εγκατεστημένη σπονδυλική οστεοπόρωση με σπονδυλικές παραμορφώσεις. Επιπλέον, το 30% των Ελληνίδων ηλικίας μεγαλύτερης των 50 (περίπου 600.000 γυναίκες) έχει παθολογικά χαμηλή οστική πυκνότητα.

Comments

comments

x
Please "like" us