Μάθε τον σκύλο σου να κολυμπάει!

By  |  0 Comments

Ποιος σας είπε ότι μόνο οι  άνθρωποι κολυμπούν; Όποιος και να σας το είπε, κάνει μεγάλο λάθος. Αν έχεις για κατοικίδιο σκύλο, είσαι τυχερός γιατί σε ένα μεγάλο ποσοστό τα σκυλάκια λατρεύουν το κολύμπι, ειδικά τώρα το καλοκαίρι που η θάλασσα είναι ζεστή. Ωστόσο προηγουμένως θα πρέπει να μιλήσεις με τον κτηνίατρό σας, καθώς σε αυτό παίζει μεγάλο ρόλο η ηλικία του σκύλου σου αλλά και η ράτσα.

Μπορούμε αρχικά να τον βοηθήσουμε να επιπλεύσει και να νιώσει ασφαλής κρατώντας τον από την κοιλιά του και προσέχοντας ώστε η ράχη να είναι οριζόντια (δηλαδή να μη βουλιάζει το πίσω μέρος) και να μάθει να χρησιμοποιεί και τα τέσσερα πόδια. Με το αγαπημένο του παιχνίδι (σαν προτροπή) μπορούμε να τον κατευθύνουμε και να τον φέρουμε στη σωστή θέση.

 

Συμβουλές ασφαλείας

  • Όπως και εμείς έτσι και τα σκυλιά δεν πρέπει να κολυμπάνε μετά από πλήρη γεύματα. Δεν γίνεται δηλαδή να τον έχετε ταίσει στο σπίτι και μετά να θέλετε να κολυμπήσει. Είναι σαν να θέλετε κακό για την υγεία του. Μην είστε αμελείς.
  • Πρέπει να τους εξασφαλίσουμε δροσερό πόσιμο νερό και φυσικά ένα μέρος στη σκιά για την ξεκούρασή τους κι όχι να κάνει βόλτα μέσα στον ήλιο. Ειδικά σε πολύ ζεστές μέρες που ο υδράργυρος χτυπάει κόκκινο.
  • Προσέχουμε μην τον παρακουράσουμε. Κάποια σκυλιά είναι τόσο τρελαμένα με το νερό και τα μπαλάκια που δεν σταματάνε καθόλου να ξαποστάσουν, δεν αντιλαμβάνονται ποια είναι τα όριά τους. Πρέπει να τα προστατεύσουμε από τον ίδιο τους τον εαυτό!

Comments

comments

x
Please "like" us