Να πώς θα δυναμώσεις τα θετικά συναισθήματά σου!

By  |  0 Comments

Η δύναμη της θέλησης και της πίστης στη ζωή μας πρέπει να γίνει η καθημερινότητά μας. Ό,τι θέλουμε κι επιθυμούμε πρέπει να εκπέμπουμε θετικά συναισθήματα σε μέγιστο βαθμό. Πώς θα τα δυναμώσουμε;

Από τη Μαρκέλλα Σαράιχα

Εστίαση στα θετικά κάθε κατάστασης
Όποια κατάσταση κι αν βιώνουμε, πρέπει να εστιάσουμε στα θετικά σημεία. Όσο αυτό κι αν σας φαίνεται αδύνατο. Τίποτα δεν είναι αδύνατο. Όλα τα πράγματα-όμορφα-άσχημα-έρχονται στη ζωή μας για να μας μάθουν κάτι. Η εστίαση στα θετικά θα μας βοηθήσει να επανεκτιμήσουμε την κατάσταση την οποία βιώνουμε, καθώς και να δούμε ευκαιρίες ωρίμανσης και προσωπικής ανάπτυξης ακόμα και μέσα από αντιξοότητες. Μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν άνθρωποι που βρέθηκαν ένα βήμα από το θάνατο, όμως σώθηκαν χάρη στην ισχυρή θέλησή τους.

Εστίαση στην επίλυση του προβλήματος και όχι στο πρόβλημα

Οι περισσότεροι άνθρωποι όταν μας παρουσιάζεται ένα πρόβλημα χάνουμε φαιά ουσία στο ίδιο το πρόβλημα κι όχι στους τρόπους επίλυσής τους. Το χαρακτηριστικό που διαφοροποιεί τους θετικούς από τους αρνητικούς ανθρώπους είναι ότι οι θετικοί εστιάζουν στην επίλυση ενός προβλήματος ενώ οι αρνητικοί αναμασάνε το πρόβλημα και την ατυχία τους που τους συνέβη αυτό, χωρίς ποτέ να περνάνε στο δια ταύτα, που είναι το «Και τώρα τι κάνουμε;».

Ευχαρίστηση και χαρά
Πρέπει να γίνουν η καθημερινότητά μας. Να ξυπνάμε το πρωί και να νιώθουμε χαρά που βλέπουμε τον ήλιο και είμαστε υγιείς. Ακόμη κι αν στην παρούσα στιγμή είμαστε ασθενείς, πρέπει να χαιρόμαστε γιατί η ασθένεια ήρθε για να μας μάθει κάτι.

Πρόσθεσε το γέλιο στη ζωή σου. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις. Το γέλιο είναι η ίδια η ζωή και όλα τα κύτταρα ενεργοποιούνται και έχουν την ανάλογη δόνηση.

Τέλος το να δεχόμαστε με ευχαρίστηση ένα θετικό σχόλιο, χωρίς να προσπαθούμε να το μειώσουμε ή να δικαιολογηθούμε, μας βοηθάει να εστιάσουμε στα θετικά του εαυτού μας και στο χτίσιμο αυτοεκτίμησης.

Comments

comments

x
Please "like" us